Αρχείο

Συναγερμός στις Αρχές: Τσουβάλια με σφαίρες καλάσνικοφ εντοπίστηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα!

Μεγάλη ανησυχία στις αστυνομικές αρχές έχει προκαλέσει ο εντοπισμός στην περιοχή Εξοχή Ιωαννίνων, σφαιρών για όπλα τύπου καλάσνικοφ μέσα σε δύο τσουβάλια, τα οποία εντόπισαν και κατάσχεσαν, χθες το μεσημέρι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί, κατά την περιπολία που έκαναν στη μεθόριο, κοντά σε παλιό νερόμυλο στον ποταμό Σαραντάπορο στην Εξοχή, εντόπισαν τα δύο τσουβάλια που περιείχαν 1.028 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου Καλάσνικοφ, διαμετρήματος 7,62 x 39 mm.

Οι αρχές φοβούνται μήπως τα δύο αυτά τσουβάλια είχαν προορισμό πυρήνες του UCK! Αυτό στηρίζεται αρχικά στη θέση στην οποία βρέθηκαν οι σφαίρες, στη μεγάλη ποσότητα αυτών και τέλος στη γενικότερη αναταραχή που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στα Σκόπια όπου το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου παραμένει ανοιχτό, ενώ ο UCK έχει απειλήσει πως είναι έτοιμος για δράση.

Ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο οποίος κατάγεται από την Εξοχή, τόνισε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες αστυνόμευσης και τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, καθώς τα περιστατικά παράνομων δραστηριοτήτων είναι αλλεπάλληλα.

Επίσης, ανέφερε πως, σε συνεργασία, οι δήμοι Κόνιτσας και Πωγωνίου διοργανώνουν συνάντηση των φορέων με τους αρμοδίους στην Αθήνα, προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματά τους και να ζητήσουν ενίσχυση, σε επίπεδο ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ