Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλοίο της Β.Κορέας(;) εμβόλισε Aμερικανικό πολεμικό πλοίο κοντά στα χωρικά ύδατα της χώρας - Πληροφορίες ότι εκτέλεσε αποστολή αυτοκτονίας

Αμερικανικό πλοίο εμβολίστηκε με "αλιευτικό σκάφος" της Ν.Κορέας λένε οι Αμερικανοί με τους Νοτιοκορεάτες να κρατούν αποστάσεις και να αναφέρουν πως πρόκειται για "περίεργο περιστατικό". Αρχικά ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ανήκε 100% στη Ν.Κορέα εντούτοις οι αρχές υποψιάζονται ότι ήταν βορειοκορεατικό πλοίο που εκτελούσε αποστολή κατασκοπείας ή ακόμη χειρότερα, εκτέλεσε αποστολή αυτοκτονίας.

Το τελευταίο συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες γιατί οι ΗΠΑ κατηγορούν για συνεργασία Β.Κορέα και Ιράν στο πυρηνικό πρόγραμμα και όχι μόνο. Το Ιράν είναι αυτό που κατασκεύασε drone βάρκα γεμάτη εκρηκτικά το παρέδωσε στους Χούθι και βύθισε  πλοίο της Σ.Αραβίας! Αρχικά όλοι λέγανε πως πρόκειται για πύραυλο αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκαν.

Μην ξεχνάμε και πως βυθίστηκε το ρωσικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου στα Στενά....

Πλέον εφαρμόζονται ασύμμετρες θαλάσσιες τακτικές.

Δείτε εδώ την εικόνα και το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=Nug3OJhVAto

Αν αποδειχθεί το τελευταίο τότε τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή γιατί σημαίνει ότι ο Κιμ έστειλε προειδοποίηση...

Συγκεκριμένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με ένα άλλο αλιευτικό σκάφος από την νότιο Κορεατική χερσόνησο σε ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό, σύμφωνα με τις αρχές της Νότιας Κορέας.

Το αμερικανικό  πολεμικό πλοίο  USS Lake Champlain έχει συγκρουστεί με  ένα αλιευτικό σκάφος της Νότιας Κορέας στην Ανατολική Θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας αποστολής εκπαίδευσης.

Μόνο που εκφράζονται φόβοι ότι ίσως το αλιευτικό σκάφος δεν ανήκει στην Νότια Κορέα,  και είναι κατασκοπευτικό εκτελώντας αποστολή για το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που είναι εξοπλισμένο με πυραύλους τύπου Cruise συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος μήκους 20 μέτρων 56 χιλιόμετρα νότια του νησιού Ulleung, πολύ κοντά στα ύδατα  της Β. Κορέας, αναφέρει η νοτιοκορεατική τηλεόραση πριν λίγο.

Έξι άτομα βρίσκονταν στο αλιευτικό σκάφος, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν απώλειες.

Υπενθυμίζεται ότι το  και το  πυρηνικό υποβρύχιο, το USS Michigan, έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι Busan της Νότιας Κορέας πριν ενταχθεί στην ομάδα μάχης του  αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson που διεξάγει ναυτική άσκηση.

Το υποβρύχιο έχει αγκυροβολήσει  στη Νότια Κορέα σε μια περίοδο έντονων εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του κομουνιστικού «Βορρά». Το USS Μίτσιγκαν είναι πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και διαθέτει πυραύλους Cruise.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...