Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ερντογάν κηρύσσει "ιερό πόλεμο" κατά του Ισραήλ - Με "Casus Belli" απαντά το Ισραήλ - Δείτε το βίντεο


Σε εξέλιξη σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Ισραήλ-Τουρκίας το οποίο εξελίσσεται σε "casus belli". Ο πρέσβης της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ, Κεμάλ Οκέμ, κλήθηκε στο Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ιερουσαλήμ. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας παρέλαβε κείμενο όπου καταγράφονταν οι σφοδρές αντιδράσεις της ισραηλινής πλευράς στο χθεσινοβραδινό παραλήρημα του προέδρου της Τουρκίας.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω τις πολεμικές πράξεις του Ερντογάν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου τσαλάκωσε και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την διακήρυξη ειρήνης της παλαιστινιακής Χαμάς.

Μια ημέρα μετά ο Ερντογάν ξεκινάει ιντιφάντα προκλητικών δηλώσεων κατά του Ισραήλ.

Η τουρκική τηλεόραση μάλιστα μετέφρασε στα αγγλικά τον τουρκικό παροξυσμό!

Αποκάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ "καθεστώς Απαρτχάιντ"!

Στο Τελ Αβίβ η επίθεση του Ερντογάν ερμηνεύτηκε ως "αιτία πολέμου"!

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ρατσιστική την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους και διερωτήθηκε «ποια η διαφορά μεταξύ των σημερινών πράξεων της ισραηλινής διοίκησης και των ρατσιστικών και μεροληπτικών πολιτικών που εφάρμοσε απέναντι στους μαύρους η Αμερική στο παρελθόν και νωρίτερα η Νότια Αφρική».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Ιερουσαλήμ είναι υπό κατοχή και εξέφρασε την άποψη πως δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν τα προβλήματα της περιοχής χωρίς τη λύση του Παλαιστινιακού.

Για το εμπάργκο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν έχει θέση στη σημερινή ανθρωπότητα.

«Είναι καθήκον του κάθε μουσουλμάνου να υπερασπιστεί την Ιερουσαλήμ. Η υπόθεση της Ιερουσαλήμ δεν είναι μόνο υπόθεση των Παλαιστίνιων αδελφών μας», ανέφερε και κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να επισκέπτονται κατά εκατοντάδες και συχνά το τέμενος Μεστζιτί Ακσά στην Ιερουσαλήμ.

"Δεν δεχόμαστε κηρύγματα από τον Ερντογάν"

Ωστόσο, ένταση μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ υπήρξε και με αφορμή νόμο για απαγόρευση της πρωινής μουσουλμανικής προσευχής στην Ιερουσαλήμ

Ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ισραηλινή βουλή για απαγόρευση της πρωινής μουσουλμανικής προσευχής στην Ιερουσαλήμ, έγινε αιτία να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν, που (ως αυτο-αποκαλούμενος εκπρόσωπος του Ισλάμ), δήλωσε ότι «δεν θα σταματήσει ποτέ η (μουσουλμανική) προσευχή στην Ιερουσαλήμ».

«Και μόνο ότι υπάρχει ένα τέτοιο θέμα στην ατζέντα είναι ντροπή. Το γεγονός ότι εκείνοι που μιλούν για ελευθερία της σκέψης και της πίστης με κάθε ευκαιρία, εγκρίνουν ένα τέτοιο βήμα σιωπηρά είναι αξιοπρόσεκτο. Πρώτα ο Αλλάχ, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να σταματήσουν οι προσευχές του παραδείσου να ακούγονται στην Ιερουσαλήμ» είπε ο Ερντογάν χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Σήμερα άμεση ήταν η απάντηση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών: «Εκείνοι που συστηματικά παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ίδια τους τη χώρα, δεν μπορούν να κάνουν κήρυγμα στη μόνη αληθινή δημοκρατία στην περιοχή. Το Ισραήλ προστατεύει τις ελευθερίες και των Εβραίων, και των Μουσουλμάνων, και των Χριστιανών και θα συνεχίσει να το κάνει παρά τις αβάσιμες συκοφαντίες που εκτοξεύτηκαν».

Δείτε το βίντεο:


Μέτωπο και με το Ισραήλ άνοιξε ο Ερντογάν

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ