Μέση Ανατολή

Tο Ισραήλ oργάνωσε την επίθεση με «Tomahawk» των ΗΠΑ, προπομπός της χερσαίας εισβολής - Aνακαλύφθηκε πετρελαίο στην επίμαχη περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν

Η κυβέρνηση του Ισραήλ στις 9 Απριλίου πραγματοποίησε μια άκρως μυστική μέχρι τώρα συνάντηση για τις λεπτομέρειες της έναρξης «ανθρωπιστικής επέμβασης» με τις ΗΠΑ στη Συρία, σύμφωνα με το  ισραηλινό  Κανάλι 10.

Το κανάλι τόνισε ότι δεν μιλάμε για «οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση» ενώ αποκάλυψε λεπτομέρειες του νέου αμερικανικού σχεδίου στη Συρία ρίχνοντας φως στα πραγματικά συμφέροντα του Ισραήλ στη συριακή σύγκρουση.

Την παραμονή της στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ στην Συρία, η  ισραηλινή πολεμική αεροπορία υλοποίησε επιδρομές στη Συρία, εντείνοντας τις εντάσεις στα Υψώματα του Γκολάν.

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι στις 7 Απριλίου ο Ισραηλινός Στρατός έχει υποστηρίξει την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση «Shayrat» όπου ευρίσκονταν άνδρες της Χεζμπολάχ  .  

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο «Νέα Ανατολή»  και τον  πολύ γνωστό Αμερικανό αναλυτή  William Endgal, ο κύριος λόγος για την τρέχουσα επιδείνωση στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ με «Tomahawks» στη συριακή αεροπορική βάση, είναι η ανακάλυψη του πετρελαίου στην επίμαχη περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι την αναγνώριση των υψωμάτων  του  Γκολάν ζήτησε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Τραμπ στις 16 Φεβρουαρίου.

Αυτή η υπόθεση αποδεικνύει τον λόγο της  στρατιωτικής δράσης του Ισραήλ στη Συρία, η οποία εντάθηκε μετά τις συνομιλίες του Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Τελ Αβίβ έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές κατά της  «Χεζμπολάχ» στο νότο με τη Συρία στα τέλη Μαρτίου, μετά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον από την αποκαλούμενη Δυτική συμμαχία κατά του ISIS με τη συμμετοχή 68 χωρών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της Συνόδου, αποφασίστηκε η διατήρηση των αμερικανικών στρατευμάτων  στο έδαφος με στόχο την απελευθέρωση από το «Ισλαμικό Κράτος», χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, του Ιράν και της Συρίας.

Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τις συστάσεις του γνωστού ινστιτούτου RAND Corporation, που ζήτησε την προσάρτηση της Βόρειας Συρίας στην  Τουρκία, τον έλεγχο της περιοχής από την συριακή «αντιπολίτευση» και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η άδεια για την γεώτρηση των κοιτασμάτων  πετρελαίου στα Υψώματα του Γκολάν ανάγεται πίσω στο 2013 και την ανακάλυψη τους από ισραηλινή εταιρεία που ανήκε στην αμερικανική εταιρεία Genie energy  του New Jersey.

Ωστόσο, το πετρέλαιο στα υψώματα του  Γκολάν αποκαλύφθηκε μόλις στις 8 Οκτωβρίου 2015, μια εβδομάδα μετά την «άφιξη» ρωσικών δυνάμεων  στη Συρία.

Ο επικεφαλής γεωλόγος της Afek Oil & Gaz τόνισε ότι τα αποθέματα πετρελαίου στην Γκολάν είναι 10 φορές ανώτερα από τα αρχικά δεδομένα και καταλαμβάνουν ένα στρώμα πάχους 350μ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοιτάγματα στην ισραηλινή πλευρά των υψωμάτων του  Γκολάν έδωσε με  συνέντευξη στο «Politekspertu»,  ανώτερος ερευνητής του  Ερευνητικού  Κέντρου « Ανατολικών Σπουδών», Βλαντιμίρ Ακμέντοφ.

Σύμφωνα με τον ειδικό για τη Συρία, το Τελ Αβίβ έχει απορρίψει κάθε συμβιβασμό σχετικά με την επιστροφή του κατεχόμενου τμήματος της συριακής επαρχίας Quneitra.

Υπάρχουν περίπου 17-18 επιλογές να επιστραφούν  τα Υψώματα του Γκολάν στο πλαίσιο της συριακής κρίσης , με την προϋπόθεση ότι εκεί ζουν ήδη 20 χιλιάδες ισραηλινοί έποικοι , οι οποίοι δεν χάνουν την περιουσία τους και είναι απολύτως ασφαλής.

Το πρόβλημα είναι ότι κατά τη χρονική στιγμή αυτή η  ιδέα ισοδυναμεί με το άνοιγμα του «κουτιού της Πανδώρας», διότι κανείς δεν γνωρίζει τις συνέπειες.

Ο εμπειρογνώμονας επιβεβαίωσε επίσης  ότι «το Ισραήλ έχει αρχίσει να σκέφτεται  για το αν θα σώσει τον Μπασάρ Άσαντ», ο οποίος ενισχύεται από την  «Χεζμπολάχ» στη νότια Συρία.

Παρά το γεγονός ότι αυτός είναι ο κληρονόμος του συστήματος Χαφεζ Αλ Άσαντ «με το οποίο κατέστη δυνατό να διατηρηθούν  τα σύνορα Συρίας-ισραήλ ως μια από τις πιο ήσυχες περιοχές  εδώ και 40 χρόνια».

Σύμφωνα με τον William Endgal, το Ισραήλ, με την υποστήριξη Τραμπ  έχει μετακινηθεί πλέον από τη σκέψη στη δράση.

Για αυτό και το επόμενο διάστημα πιο επικίνδυνο είναι  να συγκρουστούν Ρωσία και Ισραήλ με τις ΗΠΑ να παίρνουν σαφώς το μέρος των Ισραηλινών σε κάτι που ονομάζεται " αρχή ενός παγκόσμιου πολέμου".  

https://youtu.be/4nP33xVVCT4

https://youtu.be/YxV0p5UMIoI

https://youtu.be/SsL6yg2TUes

https://youtu.be/3ryQiPT2zW4

https://youtu.be/zZERpSTVNDQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...