Ελληνοτουρκικά

Tουρκικά Μέσα Ενημέρωσης: «Προκλητικός ο Ελληνας Α/ΓΕΣ δεν έπρεπε να φωτογραφηθεί με φόντο τα Ίμια»

Την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στην Καλόλιμνο σχολιάζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ενώ εθνικιστικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν «προκλητικό» το γεγονός ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής φωτογραφήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη με φόντο τα Ίμια, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 σε ανταπόκρισή του από την Τουρκία.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφτηκε τη στρατιωτική μονάδα που βρίσκεται εκεί, που αποτελείται από 90 στρατιώτες και παράλληλα φωτογραφήθηκε έχοντας πίσω του την περιοχή Τουργκούτ-Ρέις της Τουρκίας, όπως και τις βραχονησίδες Ίμια, όπως αναφέρεται.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική ιστοσελίδα www.kosnews24.gr.

Όσο ο Έλληνας στρατηγός βρίσκονταν στο νησί, η ελληνική ακτοφυλακή είχε λάβει μέτρα ασφαλείας, ενώ ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο πετώντας μέσα στα ελληνικά σύνορα τραβούσε φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Το μήνημα του Πάνου Καμμένου από το Αγαθονήσι

Στα φυλάκια Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου μετέβη ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να ευχηθεί σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες και εθνοφύλακες.

Τον υπουργό συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Από το Φυλάκιο του Αγαθονησίου, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το δήμαρχο Αγαθονησίου, τον διοικητή του Φυλακίου, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά. Χριστός Ανέστη.

» Το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού να είναι ένα μήνυμα ελπίδας για όλη την Ελλάδα, για τους πολίτες μας, αλλά και για εκείνους που σε τέτοιες ημέρες γιορτής φυλάνε Θερμοπύλες στο Αιγαίο, στον Έβρο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, σε κάθε εσχατιά της Ελλάδας.

» Θέλω να ευχηθώ σε εκείνους και τις οικογένειές τους υγεία, δύναμη και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του ελληνικού λαού, γιατί πράγματι αυτές τις ημέρες είναι δύσκολα να κάνεις το καθήκον σου, αλλά το κάνουν με πολύ υψηλό ηθικό, με επαγγελματισμό, με αγάπη για την πατρίδα. Χρόνια πολλά σε όλους. Καλή δύναμη. Εύχομαι η ανάσταση της πατρίδας μας να έρθει πολύ γρήγορα.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ