Κόσμος

SOS από τη Σερβία προς την Ελλάδα: Συγκλονιστικό δίκτυο ροής τουρκικών πληροφοριών με πλήρη δράση Τούρκων Ιμάμηδων στα Βαλκάνια! (βίντεο)



Εκτός ελέγχου Τουρκία και Ερντογάν με την Σερβία να αποκαλύπτει τεράστιο δίκτυο κατασκοπείας που έχει στήσει ο Τούρκος πρόεδρος σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Σέρβοι ειδικοί και κρατικοί αξιωματούχοι θα δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για το τεράστιο αυτό δίκτυο το οποίο βάζει φωτιά στην περιοχή μας.

Όπως αποκαλύπτουν οι Σέρβοι, ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας της τουρκικής διεύθυνσης θρησκευμάτων Dijana  ήταν ο διαχωρισμός κράτους και θρησκείας στην Τουρκία. Ωστόσο, από τα διαθέσιμα στοιχεία και τις πληροφορίες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έχει μετατρέψει σε εργαλείο για την εξαγωγή του τουρκικού θρησκευτικού δόγματος στο εξωτερικό.

Μπορούμε να φανταστούμε τι ακριβώς γίνεται από τους Τούρκους στην δυτική Θράκη μας .

Η κατάσταση στη Τουρκία πάει από το κακό στο χειρότερο. Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω είναι αδιάψευστος μάρτυρας μιας χώρας υπό δικτατορία! Οπαδοί του Ερντογάν ζητούν να του φιλήσουν το χέρι, μια γυναίκα "καρφώνει" κανονικά τους γείτονές της ως "γκιουλενιστές"!

Η γερμανική αστυνομία κατά τη διάρκεια της σύλληψης των τεσσάρων Τούρκων ιμάμηδων ανακάλυψε  μέρος ενός μεγάλου θρησκευτικού κατασκοπευτικού δικτύου το οποίο είχε αναπτύξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο εκτείνεται από τα Βαλκάνια έως  το Ηνωμένο Βασίλειο.

https://twitter.com/TurkishMinuteTM/status/849553857495674881

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού δικτύου (ΕΚΠ), η σερβική κυβέρνηση είχε πρόσβαση σε απόρρητες εκθέσεις της τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Dijana) σχετικά με τις δραστηριότητες των υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης του Gulen (Feto) στο εξωτερικό.

Μεταξύ των χωρών στις οποίες συλλέγονταν δεδομένα βρέθηκαν να είναι η Σερβία το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία, το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ.

Τα έγγραφα δείχνουν τις  εκθέσεις της τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων σχετικά με τις δραστηριότητες των οπαδών, όπως τους αποκαλούν, της τρομοκρατικής οργάνωσης Fetulah Gulen (Feto) στο εξωτερικό, κυρίως στο έδαφος της Ευρώπης.

Όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο της 20ης Σεπτεμβρίου 2016 η τουρκική διεύθυνση (Dijana) ζήτησε από τους εκπροσώπους της στο εξωτερικό  να δώσουν το  «προφίλ των μελών του κινήματος Gulen». 

Ο κατάλογος των 38 χωρών μαρτυρεί την ανησυχητική επικράτηση του τουρκικού κατασκοπευτικού δικτύου που δρούσε παράλληλα στην Γηραιά Ήπειρο.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αν λάβουμε υπόψη μας την όλο και πιο σοβαρή ρητορική Ερντογάν, καθώς και τα μηνύματα για την αμφιλεγόμενη στάση στην περίπτωση της Σερβίας, μουσουλμανικής κοινότητας εκτός  Τουρκίας.

Η Dijana προειδοποιεί ότι οι πολιτικοί του Κοσσυφοπεδίου συνδέονται με  τους υποστηρικτές του Gulen, με πολλές σκιώδεις  δωρεές.

Έτσι, σύμφωνα με την έκθεση του, ο δήμαρχος της πόλης Lipljan (Κοσυφοπέδιο), Σουκρί Μπούγια μετέφερε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας της γης στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Gulistan», το οποίο υπάρχει στην Ακαδημία «Mehmet Akif». Επίσης όπως καταγράφεται και στο Πρίζρεν,  ο δήμαρχος  δώρισε 50.000  μέτρα γης  στην ίδια οργάνωση.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Ζόραν Ντράγκισιτς ανέφερε  ότι ποτέ δεν είναι ευχάριστο όταν εμφανίζονται αναφορές για δίκτυα κατασκόπων αλλά  η ίδια η Σερβία βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση ως χώρα «διέλευσης» για τον Ερντογάν .

«Προσοχή πρέπει να δίνεται όμως σε κάθε περίπτωση κατασκοπείας», λέει Ντραγκίσιτς.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στη Σερβία Tandžu Bilgic είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ένας μεγάλος αριθμός οργανώσεων Feto που είχαν  την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, μετακινήθηκαν στη Σερβία.

Ο υιός του  σημερινού πρωθυπουργού  του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι ήταν μεταξύ των παιδιών από τις οικογένειες των Κοσοβάρων πολιτικών και επιχειρηματιών που φοιτούν στο σχολείο του μουσουλμάνου κληρικού Gulen, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί ότι είναι πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...