Ρωσία

Hρθε η ώρα του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών: Η Βρετανία θα εξαλειφθεί κυριολεκτικά από μια τρομερή πυρηνική απάντηση εάν συνεχίζει να προκαλεί...

Σαφές, κατηγορηματικό και περιεκτικό ήταν το  «μήνυμα» που απέστειλε ο Ρώσος γερουσιαστής Φράντς Κλίνσεβιτς από την Μόσχα, προειδοποιώντας για απίστευτα καταστροφικές συνέπειες που θα υποστεί το Ηνωμένο Βασίλειο εάν και εφόσον ξεκινήσει  «προληπτική επίθεση» εναντίον της Ρωσίας.

Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Βρετανία θα «εξουδετερωθεί κυριολεκτικά από μια τρομερή  "πυρηνική απάντηση», από τους ρωσικούς πυραύλους.

Οι δηλώσεις του έγιναν με αφορμή σχόλια του Βρετανού υπουργού άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Σερ  Michael Fallon αλλά και εξαιτίας του άρθρου της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail το οποίο ειρωνεύτηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πιο συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα και με την ευκαιρία του διάπλου στο Βόσπορο της βρετανικής φρεγάτας HMS Daring του πιο ισχυρού σκάφους του βρετανικού Στόλου κλάσης Type 45 το οποίο κατευθύνεται στην Μαύρη Θάλασσα αναφέρει:

«Πως σου αρέσει αυτό Βλαντ; Το Ναυτικό στέλνει μήνυμα στον Πούτιν στέλνοντας το HMS Daring στην πίσω πόρτα της Ρωσίας».

https://youtu.be/C5QuJLth8y4

Ο Φάλλον δήλωσε ότι  «υπό τις πιο ακραίες συνθήκες, έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την χρήση πυρηνικών όπλων ως μια προληπτική ενέργεια κατά ενός μεγάλου κράτους που διαθέτει πυρηνικά όπλα ».

«Η Βρετανία θα «σβηστεί κυριολεκτικά από τον χάρτη» εάν εισέλθει σε πυρηνικό πόλεμο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν», προειδοποίησε ο Ρώσος γερουσιαστής.

Ο ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος είπε συγκεκριμένα ότι αν  η Βρετανία  ξεκινήσει μια προληπτική επίθεση εναντίον ενός εχθρού ( Ρωσία), τότε «δεν θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει από ένα πυρηνικό πόλεμο".

Ο φιλελεύθερος γερουσιαστής Π.Κλίνσεβιτς, είναι ένας 59χρονος πρώην αλεξιπτωτιστής που υπηρέτησε στις σοβιετικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, και δήλωσε ότι το σχόλιο του Βρετανού υπουργού άμυνας  ήταν «αηδιαστικό» και άξιζε μια «σκληρή απάντηση».

Οι παρατηρήσεις του Βρετανού υπουργού  ήρθαν στο πλαίσιο  εκλογικής  εκστρατείας και σε λεκτική αντιπαράθεση με τον ηγέτη του εργατικού κόμματος, Jeremy Corbyn, για την πυρηνική άμυνα.

Ο Ρώσος γερουσιαστής, αναπληρωτής πρόεδρος της ανώτατης επιτροπής άμυνας και ασφάλειας του κοινοβουλίου, δήλωσε: «Νομίζω ότι η δήλωση του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Fallon αξίζει μια σκληρή απάντηση και δεν φοβάμαι να το παρακάνω.

Στην καλύτερη περίπτωση αυτή η δήλωση μου θα πρέπει να ληφθεί ως στοιχείο  ψυχολογικού πολέμου,  το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα αηδιαστικό σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Διαφορετικά, ακούγεται πολύ άσχημα, γιατί δημιουργείται μια λογική ερώτηση: Σε ποιον θα χρησιμοποιήσει η  Βρετανία προληπτικά πυρηνικά όπλα;»

https://youtu.be/dNn19Sf3giI

Ο γνωστός αμυντικός εμπειρογνώμονας Κονσταντίνος Σίβκοφ δήλωσε ότι η Βρετανία «έχει αρκετά ασαφείς λόγους» για το τι θα δικαιολογούσε σε μια πρώτη πυρηνική επίθεση…φυσικά κατά της Ρωσίας.

«Εάν η Βρετανία σκοπεύει  να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ενάντια σε ένα μη πυρηνικό κράτος »τότε πιθανώς οι Άγγλοι πολιτικοί θέλουν απεγνωσμένα να μοιραστούν τις δάφνες των ΗΠΑ που έριξαν πυρηνικές βόμβες σε ανυπεράσπιστες  πόλεις όπως η  Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Αλλά οι καιροί αυτοί έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί , όπως και η εποχή του μεγαλείου της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Όπως λέμε στην Ρωσία , "φτιάξτε  το παλτό σας σύμφωνα με το ύφασμα που διαθέτετε », τόνισε ο ίδιος.

Ο Konstantin Sivkov για το ίδιο δήλωσε: «Η βρετανική ετοιμότητα για την  πραγματοποίηση μιας πυρηνικής επίθεσης σε «πιο ακραίες συνθήκες» σημαίνει μόνο ένα πράγμα, ότι είναι  έτοιμοι να το πράξουν  σε κάθε περίπτωση, σε αντίθεση με τη Ρωσία. Εάν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι ο κόσμος στέκεται στην απαρχή ενός  πυρηνικού πολέμου».

Υπενθυμίζουμε ότι σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα διεξήχθη πριν μερικές ημέρες η  συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου για μία ακόμη φορά η Ρωσία άσκησε βέτο στις αποφάσεις των χωρών μελών εναντίον του Άσαντ, στηρίζοντας έμπρακτα τον σύμμαχο του Πούτιν.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατούσε στην αίθουσα της συνεδρίασης μετά την άσκηση «βέτο» από το Κρεμλίνο, ήταν η ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Ρώσο πρεσβευτή στον ΟΗΕ Βλαντιμίρ Σαφρόνκοβ και στον Βρετανό ομόλογό του, όταν ο δεύτερος κατηγόρησε την Ρωσία ότι «ταπεινώνεται» υποστηρίζοντας τον δικτάτορα Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εφόσον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εντολή για την μαζική εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, τότε θα εξαφανιζόταν το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε 13 λεπτά είχαν αναφέρει Ρώσοι αμυντικοί εμπειρογνώμονες, σκορπίζοντας πανικό και ανησυχία στους Βρετανούς.

O Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είχε τονίσει πως η Ρωσία θα αντιδράσει σε κάθε προσπάθεια ανατροπής της στρατηγικής ισορροπίας όπως είναι αυτή που επιχειρείται με την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ.

«Στόχος μας είναι η αποτελεσματική εξουδετέρωση κάθε απειλής ενάντια στην ρωσική ασφάλεια συμπεριλαμβανομένης και της αντιβαλλιστικής ασπίδας του ΝΑΤΟ αλλά και η προτροπή του σκεπτικού της παγκόσμιας κρούσης. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να διατηρήσουμε την στρατηγική ισορροπία» τόνισε ο Β.Πούτιν.

Για παράδειγμα ο  ρωσικός πύραυλος Object 4202 είχε εκτοξευθεί χιλιάδες μίλια από την βάση Yasny στη Ρωσία προς την χερσόνησο της  Καμτσάτκα ( ρωσική Άπω Ανατολή) με τους αξιωματούχους του Κρεμλίνου να αξιολογούν το τεστ ως άκρως  «επιτυχημένο».

Εάν οι ρωσικοί πύραυλοι εκτοξευθούν μαζικά ακόμη και τα πιο σύγχρονα αμερικανικά αντιπυραυλικά συστήματα δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτα, τονίζουν Βρετανοί ειδικοί επί πυραυλικών συστημάτων.

«Οι εξελίξεις αυτές διεξάγονται στη Ρωσία, καθώς και σε άλλες χώρες. Έχουμε εκπληρώσει με συνέπεια και αυστηρότητα τις διεθνείς υποχρεώσεις που ανέλαβε η Ρωσία σε ένα χρόνο κατά τον σχεδιασμό και τη δημιουργία προηγμένων οπλικών συστημάτων», είπε ο Πούτιν.

Οι νέοι τακτικοί ρωσικοί πύραυλοι, σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς , θα εμφανίσουν το πυρηνικό  κτύπημα στην Χιροσίμα να μοιάζει  με «παιχνιδάκι».

https://youtu.be/ErQG0nUz2TI?t=1

https://youtu.be/8lw7oKhIu60?t=2

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...