Ένοπλες Συρράξεις

EKTAKTO: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έτοιμος να πατήσει το "Κουμπί" - Ο Ν.Τραμπ ενημερώνει συμμάχους των ΗΠΑ για προληπτικό πλήγμα - Η Κίνα απέστειλε 150.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα


Ο Ν.Τραμπ φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να ενημερώνει χώρες-στενούς συμμάχους των ΗΠΑ ότι επίκειται προληπτικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας. Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά έχει βαλθεί να αποδείξει ότι θα είναι ο καταστροφικότερος πρόεδρος όλων των εποχών. 

«Θα θεωρήσουμε τις ΗΠΑ πλήρως υπόλογες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλέσουν οι εξοργιστικές κινήσεις της. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όποια μορφή πολέμου θελήσει η Αμερική», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας. Και αυτό την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα ήταν υπέροχο. Αν όχι θα το λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Το Πεκίνο από την άλλη πλευρά έχει διαμηνύσει στον Τραμπ να μην κάνει τίποτα σε μια περιοχή που είναι υπό την επιρροή της .

Στη Νότια Κορέα μεταφέρονται διαρκώς Αμερικανικές δυνάμεις ενώ στην περιοχή βρίσκεται το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson με 4 ιαπωνικά αντιτορπιλικά. Σε λίγο θα ενωθεί μαζί τους το αμφίβιο πλοίοUSS America με 1000 ναύτες και 1600 πεζοναύτες.

Τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ προειδοποίησαν τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε ένδειξη ενός αμερικανικού προληπτικού πλήγματος, την ώρα που πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ των οποίων ηγείται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Carl Vinson, κατευθύνονται προς τον δυτικό Ειρηνικό.

Η κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας Rodong Sinmun έγραψε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ.

«Ο ισχυρός επαναστατικός στρατός μας παρακολουθεί από κοντά κάθε κίνηση των μονάδων του εχθρού με τα πυρηνικά μας να στοχεύουν τις βάσεις των Αμερικανών εισβολέων όχι μόνο στη Νότια Κορέα και την περιοχή των επιχειρήσεων του Ειρηνικού Ωκεανού αλλά επίσης την ηπειρωτική Αμερική» τονίζεται.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Χουάνγκ Κιο Αν προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «μεγαλύτερες προκλήσεις» από τη Βόρεια Κορέα και διέταξε τον στρατό να εντείνει την παρακολούθηση και να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ.

«Είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε μεγαλύτερες προκλήσεις όπως μια πυρηνική δοκιμή που θα συμπέσουν χρονικά με διάφορες επετείους όπως την "Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση"», δήλωσε ο Χουάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα συγκαλεί την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση σήμερα, σε μία από τις δύο ετήσιες συνεδριάσεις της όπου ανακοινώνονται σημαντικά γεγονότα και εγκρίνονται οι στόχοι της εθνικής πολιτικής της χώρας. Το Σάββατο είναι η 105η επέτειος από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του ιδρυτή της χώρας και παππού του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν.

Επιπλέον το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε το KCNA, επισήμανε ότι η προσέγγιση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων αποδεικνύει ότι οι «απερίσκεπτες ενέργειες (της Αμερικής) με στόχο την εισβολή βρίσκονται πλέον σε κρίσιμη φάση».

«Δεν ικετεύσαμε ποτέ για την ειρήνη αλλά θα λάβουμε τα σκληρότερα αντίποινα εναντίον όσων μας προκαλούν προκειμένου να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με την ισχυρή δύναμη των όπλων και θα παραμείνουμε στον δρόμο που επιλέξαμε για εμάς» σημείωσε εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, που δεν κατονομάστηκε.

Η φημολογία και ο φόβος για πιθανό χτύπημα των ΗΠΑ είναι τόσο έντονη, που η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες της την Τρίτη, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μία τέτοια επίθεση δεν πρόκειται να γίνει χωρίς τη συγκατάθεσή της.

«Οι ΗΠΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα λάβει μέτρα χωρίς να μας συμβουλευτεί», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας. «Οι πολίτες μας δεν πρέπει να ξεγελιούνται από αβάσιμες φήμες που διαδίδονται στο διαδίκτυο», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της χώρας.

Ομως, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Μουν Τζάε-ιν, προειδοποίησε για την πιθανότητα ενός μονομερούς προληπτικού χτυπήματος των ΗΠΑ.

«Η ασφάλεια της Νότιας Κορέας είναι το ίδιο σημαντική με εκείνη των ΗΠΑ. Δεν πρέπει ποτέ να υπάρξει προληπτική επίθεση χωρίς τη συγκατάθεση της Νότιας Κορέας. Οι γειτονικές χώρες εκμεταλλεύονται την απουσία προέδρου στη Νότια Κορέα και προσπαθούν να μας αποκλείσουν και να χειριστούν ζητήματα της χερσονήσου σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη», έγραψε.

There are reports the US has warned Australia it may take action against North Korea and shoot down the country’s test missiles. #9News pic.twitter.com/RB6gmdefgQ
https://twitter.com/9NewsAUS/status/851522120672727040

Για αυτόν τον λόγο ένα τεράστιος κινεζικός  στρατός έχει μετακινηθεί προς τα σύνορα της Βόρειας Κορέας, ενώ ο ίδιος ο κόσμος προετοιμάζεται για το ξέσπασμα του πολέμου.

Η Κίνα έστειλε τέσσερα σώματα στρατού στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Βόρεια Κορέα  από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

https://twitter.com/Eire_QC/status/848928835517259778

Κινέζοι αξιωματούχοι φέρεται να ανησυχούν όμως ότι μια επίθεση και μια κατάσταση πολέμου θα μπορούσε να προκαλέσει κύματα  προσφύγων οι οποίοι θα εισέρρεαν ​​από τα σύνορα.

Η απόφαση του Προέδρου του Ν.Τραμπ να βομβαρδίσει την Συρία σε αντίποινα της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης από τον Σύρο ηγέτη  Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι προφανώς αυτό που προκάλεσε την αντίδραση  αυτή.

Η κίνηση αυτή όμως κατέδειξε ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν ξανά δυναμικά στην επίθεση και είναι έτοιμες για όλα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Νότια Κορέα έχουν τοποθετηθεί αμερικανικοί πύραυλοι THAAD σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πυρηνική ικανότητα του Kim Jong-un εν τη γενέσει της. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας πυροδοτώντας νέα ακόμα πιο μεγάλη ένταση.

Η Κίνα  όμως ανησυχεί σφόδρα για την  επιθετική στάση του Τραμπ και την ετοιμότητα για  στρατιωτική δράση  σε άλλες χώρες, φοβούμενη  ότι η Συρία για αυτόν ήταν η «προειδοποίηση» μιας μεγάλης  επίθεσης στην Βόρεια Κορέα.

Ο Τραμπ και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπου συζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες, την εμμονή του Kim Jong-un με τα πυρηνικά όπλα.

Μετά το βομβαρδισμό της Συρίας, ο  Kim απείλησε ότι θα κτυπήσει τις ΗΠΑ  κάνοντας «στάχτες» πολλές αμερικανικές πόλεις .

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποστείλει για τον λόγο αυτό το αεροπλανοφόρο Karl Vinson στην κορεατική χερσόνησο, με τις ΗΠΑ να είναι κυριολεκτικά έτοιμες να ξεκινήσουν  μια επίθεση από  στιγμή σε στιγμή .

«Ο πρόεδρος μας έχει ζητήσει να είμαστε προετοιμασμένοι δίνοντας μας ένα πλήρες φάσμα επιλογών για την απομάκρυνση της απειλής», ανέφερε ο σύμβουλος επί των θεμάτων ασφαλείας  H. R. McMaster.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο Τραμπ διέταξε τους συμβούλους του  να συντρίψουν  την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας με κάθε κόστος.

Οι «επιλογές», σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους περιλαμβάνουν το  ενδεχόμενο επίθεσης με πυραύλους  ή εναέριας επιδρομής από  ειδικές δυνάμεις . Ο McMaster περιγράφει την  αποστολή του αεροπλανοφόρου Karl Vinson  στην περιοχή ως μια κίνηση ασφαλείας.

Αυτό που φαίνεται όμως ξεκάθαρα στο ορίζοντα είναι ότι ο Τραμπ θα αποδειχθεί ο «καταστροφικότερος» πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ , και αυτός που θα ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Διότι μόνο αν γίνει αυτός ο πόλεμος  θα «επιζήσει» η νέα τάξη πραγμάτων για αυτό και η έναρξη αυτού του πολέμου έχει δρομολογηθεί εδώ και πολύ καιρό.

//players.brightcove.net/2540076170001/B1UbbrV5l_default/index.html?videoId=5392627117001#t=5s

Watch the latest video at video.foxnews.com
https://twitter.com/Eire_QC/status/851414684129533953

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ