Αρχείο

Φωνή πολέμου από τη Βουλγαρία: Αμερικανικά F-35A μαζί με 12 F-15C Eagle - H Σερβία και η Κριμαία στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ (εικόνες, βίντεο)

Στρατιωτική ή καλύτερα αεροπορική  περικύκλωση της Κριμαίας επιχειρούν  οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ κάνοντας πρόβες πολέμου σε βουλγαρικό αεροδρόμιο με την αποστολή δύο υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35A Lightning II.  

Να μην αποκλείουμε τα ίδια μαχητικά να επιχειρήσουν και κατά των Σέρβων σε περίπτωση έναρξης επιχειρήσεων εναντίον των Αλβανών.

Συγκεκριμένα δύο αμερικανικά αεροσκάφη F-35A μετέβησαν αρχικά στην Εσθονία και μετά από δύο ημέρες προσγειώθηκαν  στην Βουλγαρία στο  πολεμικό αεροδρόμιο του Γκράφ  Ιγκνατίεβο .

Πρόκειται για αεροσκάφη F-35A της 34ης Μοίρας που ανήκουν στην 388 πτέρυγας μάχης και έχουν έδρα στην  βρετανική αεροπορική βάση Lakenheath χθες την 28η Απριλίου προσγειώθηκαν  σε βουλγαρικό έδαφος για πρώτη φορά .

 

Η άφιξη τους στο βουλγαρικό αεροδρόμιο Graf Ignatievo ήταν μέρος σεναρίου "ταχείας ανάπτυξης" πέμπτης γενιάς μαχητικών F-35A Lightning II σε βουλγαρικό έδαφος και μαζί με την ανάπτυξη και άλλων αεροσκαφών σε Ρουμανία και Βαλτική, αποτελούν σε συνδυασμό με την «κυοφορούμενη» ανάπτυξη νατοϊκού στόλου  στην Μαύρη Θάλασσα, το σχέδιο στρατιωτικού «εναγκαλισμού» ολόκληρης της δυτικής πλευράς της Ρωσίας , αποστέλλοντας «μήνυμα» στην Μόσχα ότι  πλέον το « σκοινί σφίγγει» .

Φτάνοντας στη Βουλγαρία τα αεροσκάφη  F-35A ( USAF 14 - 5094 (αύξων αριθμός  AF-95), και ( 14-5091 αύξων αριθμός AF-92) έθεσαν σε συναγερμό όλες τις βουλγαρικές υπηρεσίες ασφαλείας .

Τα αμερικανικά μαχητικά προσγειώθηκαν  συνοδευόμενα από αεροσκάφη ανεφοδιασμού Boeing KC-135R Stratotanker (αριθμός USAF 62 - 3543) που ανήκουν στην  459η  πτέρυγα ανεφοδιασμού  των ΗΠΑ και έχουν έδρα την  βρετανική αεροπορική βάση Mildenhall.

Όπως κατά την επίσκεψή τους στην Εσθονία, και στην Βουλγαρία τα μαχητικά  F-35A χρησιμοποίησαν  το διακριτικό κλήσης «Κόναν εδώ 01».

Οι επισκέψεις των υπερμαχητικών αεροσκαφών F-35A σε  Εσθονία και  Βουλγαρία αποτελούν την πρώτη μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών αυτού του τύπου στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε ότι  οκτώ αεροσκάφη F-35A από την 34η μοίρα και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού από τις  Ηνωμένες Πολιτείες μεταστάθμευσαν στις 15 Απριλίου, στην βρετανική αεροπορική βάση Lakenheath, για να είναι πιο κοντά στην  ρωσική επικράτεια.

Στο αεροδρόμιο Graf Ignatievo όταν προσγειώθηκε το  ζευγάρι των F-35A το ανέμενε ολόκληρη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Βουλγαρίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Rumen Radev ( πρώην ΑΓΕΑ και πιλότο) .

Σε αντίθεση με τριήμερη επίσκεψη στην εσθονική αεροπορική βάση , στο βουλγαρικό αεροδρόμιο τα  F-35A παρέμειναν σε γενικές γραμμές μόνο τρεις ώρες, και στη συνέχεια πέταξαν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ίδιο αεροδρόμιο έχουν  ήδη καταφτάσει από τις 26 Απριλίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχουν στην κοινή άσκηση «Thracian  Eagle 2017» 12 αμερικανικά  μαχητικά F-15C Eagle από την 122η μοίρα που ανήκει στην 159η Πτέρυγα Μάχης  της  Εθνικής Φρουράς της Λουιζιάνας.

Στην ίδια άσκηση θα συμμετάσχουν πιθανόν  όπως κάθε φορά και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη  F-16 adv.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό η αμερικανική στρατιωτική παρουσία  γύρω από την Μαύρη Θάλασσα, οι συνεχιζόμενες ασκήσεις σε Ελλάδα , Βουλγαρία, Ρουμανία και Βαλτική έχουν στόχο την Ρωσία και ειδικά την Κριμαία.

Οποιαδήποτε όμως προσπάθεια ανακατάληψης της Κριμαίας από τις  ουκρανικές δυνάμεις σε ξηρά , αέρα και θάλασσα , με την βοήθεια του ΝΑΤΟ , θα σημάνει αυτόματα Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και αφανισμό χιλιάδων ανθρώπων σε λίγα μόνο λεπτά.

Την ίδια στιγμή σε  αγαστή συνεργασία η  CIA και η ΜΙΤ προετοιμάζουν εδώ και καιρό τώρα  την πλήρη αποσταθεροποίηση στην Χερσόνησο της Κριμαίας , την οποία δεν έχει αναγνωρίσει ως ρωσική επικράτεια κανένας στην δύση ούτε φυσικά η Τουρκία .

Πριν κάποιο διάστημα τουρκικής καταγωγής Τάταροι και μέλη των «Γκρίζων Λύκων» συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές ( FSB) ως  εξτρεμιστές σε  ειδική επιχείρηση της FSB στη νότια περιοχή Μπακχισαράι Κριμαίας. Το όλο περιστατικό προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Ερντογάν για την δράση της ΜΙΤ με τα παρακλάδια της.

Η οργάνωση  δραστηριοποιείται στην κοινότητα των Τάταρων της Κριμαίας καθώς και άλλα μέρη της Ρωσίας. Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν επιδρομή σε «πυρήνες» της  Hizb ut-Tahrir μαζί με τους οποίους συνέλαβαν και μέλη  των«Γκρίζων Λύκων» που οργώνουν  την περιοχή δρώντας παράλληλα με τους τουρκογενείς άλλους τρομοκράτες.

Ως πρώτο μέτρο οι Ρώσοι απέστειλαν στην Κριμάια ταξιαρχία Spetsnaz και εκατοντάδες άνδρες των μυστικών υπηρεσιών που «χτενίζουν» τα πάντα και τους πάντες και συλλαμβάνουν αμέσως όποιον ύποπτο πέσει στην αντίληψη τους.

Με αυτό σαν δεδομένο και με το ΝΑΤΟ να «μετακομίζει» συνεχώς πέριξ της Μαύρης θάλασσας η Μόσχα ενεργοποίησε  ραντάρ τύπου Dnepr με νέα συστήματα  σε στρατιωτική βάση κοντά στη Σεβαστούπολη.

Τα  ραντάρ  θα είναι σε θέση να «εντοπίζουν»  εκτοξεύσεις υπερηχητικών πυραύλων , πυραύλων τύπου Cruise, αεροσκαφών αλλά  και βαλλιστικών πυραύλων στην Α. Μεσόγειο, την Μαύρη Θάλασσα και στο  Αιγαίο .

Επίσης ο  Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει τα σχέδια αυτά εδώ και καιρό και προσαρμόσει την ίδια την ρωσική κοινωνία δημιουργώντας την παλλαϊκή άμυνα σε κάθε γειτονιά, για να μπορέσει να επιβιώσει το ρωσικό σύστημα.

Πρόκειται για αντιγραφή συστήματος από την εποχή του μεγάλου πατριωτικού πολέμου και των Σοβιέτ που αποσκοπούσε στην επιβίωση της αχανούς χώρας από την ναζιστική επίθεση, όπως λένε οι ίδιοι οι Ρώσοι.

https://youtu.be/G2sirkYyn9Q

https://youtu.be/xT75ZZBSJtU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ