Κόσμος

Τ. Μέι: Θα είναι σκληρές οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit

Η Τερέζα Μέι παραδέχθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το Brexit θα είναι δύσκολες.

Το Σάββατο, στη Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες των 27 χωρών- μελών της Ενωσης προειδοποίησαν το Λονδίνο να μην αυταπατάται ότι θα εξασφαλίσει γρήγορα μια νέα σχέση με τις Βρυξέλλες ώστε να διατηρήσει την πρόσβασή του στις ευρωπαϊκές αγορές.

«Αυτό δείχνει, και κάποια από τα άλλα σχόλια που ακούσαμε από Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν, ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές», είπε η Βρετανία πρωθυπουργός στο BBC.

Η Μέι επανέλαβε επίσης την πάγια θέση της ότι θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για την έξοδο από την ΕΕ ακόμη και χωρίς να υπάρξει συμφωνία στην περίπτωση δεν της αρέσουν οι προτάσεις των Βρυξελλών.

Σε άλλη συνέντευξη, στο ITV, ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου, η Μέι διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, και γενικότερα ούτε τους φόρους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες, εφόσον οι Συντηρητικοί κερδίσουν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης