Κόσμος

Τρόμος στην Γερμανία για την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ενώ ειδικοί αναμένουν ενδεχόμενο νέο κύμα επιθέσεων

Η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς» η οποία απέστειλε «εκρηκτικούς χαιρετισμούς» μέσω ταχυδρομείου σε Γερμανούς πολιτικούς έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες  ασφαλείας αλλά και τρόμο όσο και εάν δεν το ομολογούν οι  πάντοτε «ψυχροί» Γερμανοί .

Μετά την επιστολή βομβών  σε Παρίσι,  Βερολίνο και Αθήνα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DW μίλησε με έναν ειδικό ασφάλειας για να κατανοήσει τι είναι δυνατόν να πράξει η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση .

 Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ειδικό  ξεκινά από τον ολοένα και  αυξανόμενο αριθμό των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι  μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα.

Μετά από επτά χρόνια διασώσεων και  δισεκατομμυρίων ευρώ στη χώρα, η φτώχεια εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο ζήτημα στην Ελλάδα , το οποίο έχει πολλές και άκρως επικίνδυνος προεκτάσεις όπως πουθενά αλλού στην ΕΕ.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα πακέτα ήταν του «ίδιου τύπου» με αυτά που είχαν ταχυδρομηθεί πρόσφατα στο εξωτερικό. Το ένα κατασχέθηκε και καταστράφηκε στο γραφείο αλληλογραφίας του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο την περασμένη Τετάρτη, και το άλλο εξερράγη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ( ΔΝΤ) στο Παρίσι την Πέμπτη, τραυματίζοντας ένα μέλος του προσωπικού.

Η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς», η οποία έχει διεξάγει εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις από το 2008, ανέλαβε την ευθύνη για τις βόμβες-δέματα.

Η οργάνωση είχε θεωρηθεί «ανενεργή» μετά τις συλλήψεις 60 μελών από την ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται βρέθηκαν οι "αντικαταστάτες" τους οι οποίοι διεξάγουν βίαιες πράξεις που πραγματοποιούνται στο όνομα της οργάνωσης,  οι οποίες όμως αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο  .

Αυτό που έχει κυριολεκτικά «βάλει φωτιά» στις γερμανικές υπηρεσίες είναι η "συνδυασμένη δράση " τέτοιοων οργανώσεων,   μιας και πάντα υπήρχε  ο φόβος αντίδρασης τρομοκρατικών οργανώσεων ενάντια όχι μόνο στην γερμανική κυβέρνηση, αλλά σε πολλές άλλες λόγω της  παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, της τεράστιας ανεργίας και της εισβολής χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών. 

Μέρος του «Σχεδίου Νέμεσις»

Τον Οκτώβριο του 2016, η οργάνωση  τοποθέτησε  βόμβα μπροστά από το σπίτι ενός δικαστή, διακηρύσσοντας το ξεκίνημα της δράσης του «Σχεδίου Νέμεσις», που πήρε το όνομά της από την ελληνίδα  θεά  στην αρχαία ελληνική μυθολογία.

Την Πέμπτη, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι η βόμβα δέμα εστάλη στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήταν μέρος της  «δεύτερης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις». Ενώ οι γερμανικές υπηρεσίες αναμένουν περισσότερα σχέδια για παρόμοιες επιθέσεις, ειδικά στην Γερμανία.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια νέα γενιά βίαιων τρομοκρατών οι οποίοι  βρήκαν πρόφαση από την απόγνωση που βιώνουν τόσοι πολλοί Έλληνες κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, για να υλοποιήσουν τα άνομα σχέδια τους.

Η οργάνωση αυτή είναι σημαντικά διαφορετική από την ακροαριστερή οργάνωση  «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη», που σκότωσε 23 άτομα στην χώρα μας μεταξύ του 1975 και του 2000, πριν διαλυθεί το 2001.

«Οι «Πυρήνες» στοχεύουν κυρίως σε άτομα που ανήκουν στην λεγόμενη άρχουσα τάξη ενώ υποστηρίζουν ότι οι πολίτες είναι επίσης συνένοχοι επειδή ψηφίζουν και συμφωνούν  με το κράτος, δεν ταράζουν τα νερά και δεν διαμαρτύρονται», ανέφερε ο ειδικός επί της  τρομοκρατίας  Mary Bossi στο πρακτορείο ειδήσεων  DW.

 «Πολλοί Έλληνες αντιμετωπίζουν καθημερινό αγώνα για να τα βγάλουν πέρα ​​και οι τρομοκράτες επωφελούνται από την απελπισία των ανθρώπων», λέει ο Bossi

Ο Bossi επικρίνει το γεγονός ότι πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό επισημαίνουν τις τρομοκρατικές ομάδες  που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα λίγο ως πολύ  ως διακείμενες στην αριστερά .

«Αυτές οι οργανώσεις δεν έχουν πλέον τίποτα να κάνουν με τον μαρξισμό-λενινισμό. Στην πραγματικότητα έχουν αποστασιοποιηθεί  ρητά από την αριστερή  ιδεολογία. Τώρα έχουν ορκιστεί πίστη στον αναρχισμό. Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι δύσκολο να βρούμε τις πραγματικές επιρροές από θεωρητικούς του αναρχισμού.

Η μάλλον επιφανειακή γνώση αυτών των θεωριών  υποδηλώνει ότι οι δράστες δεν κατανοούν  πραγματικά την ιδεολογική βάση του αναρχισμού, προτιμώντας αντ 'αυτού τον άκρατο λαϊκισμό. Τελικά ο αναρχισμός δεν έχει ρίζες στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τη Γερμανία ή τη Γαλλία», τονίζει ο Bossi.

Ο εμπειρογνώμονας επί θεμάτων τρομοκρατίας επισημαίνει ότι οι λεγόμενοι «αστικοί αντάρτες» στην Ελλάδα στους οποίους ανήκουν οι « πυρήνες της φωτιάς»  βρίσκονται σε στενή επαφή με ομοϊδεάτες τους  στην Ευρώπη,  την Ρωσία και τη Λατινική Αμερική.

Αλλά ακόμη δεν είναι σαφές αν η οργάνωση έλαβε τεχνογνωσία από συμπαθούντες στο εξωτερικό, κατά τις πρόσφατες επιθέσεις.  Ο Bossi υποψιάζεται ότι στοιχεία «συνεργασίας» μπορεί τελικά να βρεθούν  σε μελλοντικές επιστολές .

Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» δέχθηκαν «συντροφικούς  χαιρετισμούς» από την  Χιλή μετά την  επίθεση του Βερολίνου και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο.

«Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα κ. Νίκος Τόσκας προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό του Βερολίνου στην αρχική του αντίδραση. Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, εξήγησε ότι υπήρχε πολύ μικρή ποσότητα εκρηκτικού υλικού στη συσκευασία. Είπε επίσης ότι  οι  ελληνικές αρχές απέτυχαν να ανιχνεύσουν το πακέτο όταν στάλθηκε, προσθέτοντας πως ούτε οι γερμανικές  ούτε και οι γαλλικές αρχές είχαν αναγνωρίσει την απειλή με την τεχνογνωσία που έχουν», αναφέρει επακριβώς το  γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DW .

Αυτό όμως το οποίο στην κυριολεξία το τρέμουν ειδικά οι Γερμανοί είναι η πλήρη στόχευση της χώρας τους από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση αλλά και από άλλες , με την συνεργασία ενδεχομένως ξένων παρόμοιου τύπου οργανώσεων από χώρες όπως η Ρωσία, και γενικά η Ευρώπη .

Ελπίζουμε οι αρχές τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να εξαρθρώσουν έγκαιρα όλο αυτόν το συρφετό που εκμεταλλεύεται τον πόνο των ανθρώπων, κτυπώντας αθώους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ