Μέση Ανατολή

Το Ιράν στέλνει μαθητές στρατιωτικών σχολών να πολεμήσουν στην Συρία πριν γίνουν αξιωματικοί

Η Τεχεράνη εφαρμόζει ένα σκληρό και άκρως επικίνδυνο σχέδιο στην Συρία αποστέλλοντας εκατοντάδες  μαθητές στρατιωτικών σχολών  να πολεμήσουν στην Συρία πριν γίνουν αξιωματικοί του ιρανικού στρατού , αναφέρουν  ιρανικά μέσα ενημέρωσης .

Με έδρα την Τεχεράνη το στρατιωτικό πανεπιστήμιο «Ιμάμ Χοσεΐν» είναι  ένα ίδρυμα  που συνδέεται με την Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά (IRGC).

Η ηγεσία του πανεπιστημίου αποστέλλει τους δόκιμους μαθητές να πολεμήσουν στην Συρία κανονικά ως μέρος ενός πολύ σκληρού εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει σχεδιαστεί για τους  μελλοντικούς αξιωματικούς, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τεχεράνη επίσημα αναφέρει  ότι οι δυνάμεις της πολεμούν στην Συρία για την προστασία του «Zeinab», ενός σιιτικού ιερού χώρου. Αλλά από το 2011, το Ιράν υπήρξε ο βασικός υποστηρικτής του συριακού καθεστώτος στον πόλεμο του με τους τζιχαντιστές σε όλη τη χώρα μετά την πρώτη αποστολή συμβούλων  από τις  δυνάμεις IRGC.

Ο Morteza Saffari, ανώτερος αξιωματικός του IRGC  ο οποίος ηγείται τάγματος μαθητών εντός του πανεπιστημίου « Ιμάμ Χοσεΐν» , δήλωσε ότι τουλάχιστον 100 μαθητές από το σχολείο έχουν αποσταλεί στη Συρία για  «προχωρημένη» εκπαίδευση σε καταστάσεις πραγαμτικής μάχης.

«Μερικοί από τους μαθητές που αποστάλθηκαν για να πολεμήσουν για περίοδο δύο μηνών σκοτώθηκαν, πολλοί τραυματίστηκαν και μερικοί έχουν μείνει  στη Συρία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων Danshjoo του Ιράν σε πρόσφατη συνέντευξή του.

 Ιρανοί αξιωματούχοι τονίζουν  ότι παρά τις σφοδρές μάχες και τις απώλειες στη Συρία, ο στρατός της χώρας συνεχίζει να επωφελείται από την εμπλοκή σε μάχες εκεί.

«Έχουμε κερδίσει τεχνογνωσία σε τεχνικά ζητήματα και εξελίξεις στον τομέα της τακτικής στον αποκαλούμενο αστικό πόλεμο , στρατιωτικά και από την άποψη της συλλογής πληροφοριών», δήλωσε ο Ταξίαρχος Χουσείν Σαλάμι, αναπληρωτής διοικητής του IRGC,  σε τηλεοπτική συνέντευξή του .

Οι μαχητές του Ιράν τονίζουν ότι η συμμετοχή της χώρας ήταν εμφανής σε αποφασιστικές μάχες στο Χαλέπι, όπου τα συριακά στρατεύματα  και οι Ιρανοί σύμμαχοι τους , συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ εκτόπισαν τις δυνάμεις των ανταρτών.

«Οι δυνάμεις του  IRGC και η Χεζμπολάχ ήταν αυτοί που ξαναπήραν το  ανατολικό Χαλέπι από εμάς», είπε ο Riad al-Asaad, επικεφαλής δύναμης  ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. «Ο IRGC είχε φέρει πολλές ενισχύσεις στο Χαλέπι, κυρίως νέους αξιωματικούς και  φοιτητές από τη στρατιωτική ακαδημία του», είπε ο ίδιος.

Το Ιράν έχει επίσης αποστείλει δόκιμους αξιωματικούς να πολεμήσουν στην  Χομς και στην Δαμασκό, όπου πιστεύεται ότι το IRGC να έχουν πραγματοποιήσει μεγάλης  κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών   κατά των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης .

Η Τεχεράνη αυξάνει της στρατιωτικές δαπάνες της τα τελευταία χρόνια, ενώ το  περασμένο μήνα εγκρίθηκαν τα  σχέδια για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών σε πέντε τοις εκατό του ετήσιου προϋπολογισμού της χώρας. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την ανάπτυξη πρoγράμματος πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς της χώρας.

https://youtu.be/k9KRxPWRxhg?t=23

https://youtu.be/XHlULH4FN6k?t=17

https://youtu.be/QMQq9R1ttSk?t=17

 

https://youtu.be/UoMsJC_mwGg

 

 

https://youtu.be/CxTaMbBC4u8?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ