Μέση Ανατολή

Τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα θα ξεσπάσει ο μεγάλος πόλεμος: Η Χαμάς εφοδιάζεται με πυραύλους και drones για να σπείρει τον όλεθρο στις ισραηλινές πόλεις

Ραγδαίες εξελίξεις έρχονται στη Μέση Ανατολή με την προετοιμασία Χαμάς και Χεζμπολάχ για ένα νέο  γύρο πολέμου με πολλά θύματα. Όλοι θεωρούν ότι αυτή τη φορά οι ΗΠΑ θα επιτεθούν και θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στην ευρύτερη περιοχή.

Η παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς σύμφωνα με ισραηλινές πληροφορίες εφοδιάζεται συνεχώς με εκατοντάδες ρουκέτες μικρής εμβέλειας, εντείνοντας την παραγωγή όπλων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την σύγκρουση με το Ισραήλ.

Οι ρουκέτες αυτές μικρού βεληνεκούς έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα και ετοιμάζονται να χρησιμοποιηθούν εναντίον των κοινοτήτων  που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας στην επικείμενη  σύγκρουση με το κράτος του  Ισραήλ.

Η παρουσία τους  αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το ισραηλινό ραδιόφωνο και έχει διασπείρει την ανησυχία στις εβραϊκές κοινότητες της περιοχής , αυξάνοντας παράλληλα τις προετοιμασίες του ισραηλινού στρατού.

Οι ρουκέτες  ζυγίζουν δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες κιλά η καθεμία και έχουν εμβέλεια έως και 10 χιλιόμετρα.

Το εύρος και το βάρος των ρουκετών καταδεικνύει ότι  έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν την ζημιά στις  ισραηλινές πόλεις που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας.

 Οι ρουκέτες της Χαμάς είναι παρόμοιες με τις μικρής εμβέλειας ρουκέτες τύπου Borkan που έχει στην κατοχή της η Χεζμπολάχ, και οι οποίες ζυγίζουν  μεταξύ 100 και 500 κιλών.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι  δήλωσαν πρόσφατα ότι η Χαμάς κάνει «μεγάλη προσπάθεια» για την αποκατάσταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της μετά το βαρύ πλήγμα που υπέστη η ίδια κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το 2014 με το Ισραήλ.

Εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης σκάβουν διασυνοριακές σήραγγες και προετοιμάζουν τους Παλαιστινίους  για την επικείμενη σύγκρουση ενώ αυξάνουν την παραγωγή των πυραύλων αυτών.

Ο Ισραηλινός ΑΓΕΕΔ αντιστράτηγος Gadi Eisenkot δήλωσε πρόσφατα ότι η Χαμάς λαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από την Τεχεράνη για τον σκοπό αυτόν .

«Βλέπουμε συχνά να πειραματίζονται στη Γάζα με πυραύλους στη θάλασσα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση», δήλωσε αξιωματικός της ισραηλινής  Πολεμικής Αεροπορίας.

«Η παραγωγή [πυραύλων] στη Γάζα είναι σε πολύ μεγάλη κλίμακα, περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν, λόγω του αποκλεισμού των αιγυπτιακών συνόρων ", είπε ο ίδιος.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις  επίσης παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την ύπαρξη drones στη Γάζα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά είναι μικρά, φθηνά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει από οποιοδήποτε κατάστημα .

Σε περίπτωση όμως που αυτά  τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εφοδιαστούν με  εκρηκτικές ύλες και κάμερες, τότε θα μετατραπούν  αυτόματα  σε λίαν «φονικά όπλα» κατά του Ισραήλ .

«Βλέπουμε πολλά τέτοια αεροσκάφη που πετούν, μερικά από αυτά είναι τοπικής παραγωγής και μερικά είναι ένα μείγμα από διαφορετικά σχέδια», δήλωσε ο αξιωματικός της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, σημειώνοντας ότι δύο από αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρόσφατα καταρρίφθηκαν.

Πλησιάζουν οι Άγιες ημέρες του Πάσχα τις οποίες εορτάζει με κατάνυξη η χριστιανοσύνη ειδικά στους Άγιους τόπους , όμως οι πληροφορίες που έρχονται από αυτήν την περιοχή δείχνουν ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε άσχημες εξελίξεις με πολλές και διαφορετικού τύπου προεκτάσεις για ολόκληρη την περιοχή.

https://youtu.be/L3lMJHvkAUQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ