Ελληνοτουρκικά

Τα σχέδια των Τούρκων για το Χίλτον

Ολοκληρώνεται το σχέδιο μεταβίβασης του ξενοδοχείου Hilton στην κοινοπραξία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V.. Η συμφωνία για την πώληση του ξενοδοχείου έγινε στα τέλη του περασμένου έτους και η εταιρεία που αγόρασε το ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου καθώς και στον τουρκικό όμιλο  Dogus, ο οποίος εδρεύει στην Ολλανδία.

Καταληκτική ημερομηνία για την αποδοχή της πρότασης της Home Holdings για τις μετοχές της Ιονικής είναι η 5 η Μαΐου, με τη διαδικασία να έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Από εκείνη τη στιγμή θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση  για τις αλλαγές στο ξενοδοχείο.

Το σχέδιο της νέας διοίκησης περιλαμβάνει τη δημιουργία πολυτελών βιλών προς ενοικίαση, αναβαθμισμένους εμπορικούς χώρους και εμβληματικούς γαστρονομικούς προορισμούς.

Η κοινοπραξία προσβλέπει στην ανάπλαση του ακινήτου με την ποιοτική αναβάθμιση του ξενοδοχείου, και ειδικότερα:

(α) τη μετατροπή μέρους από την
υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες (condominia), στο πλαίσιο του νόμου 4276/2014, όπως ισχύει, για
τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας,

(β) τη μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωματικών χρήσεων, όπως κυρίως
δημόσιους και συνεδριακούς χώρους, σε εμπορικούς χώρους (λιανικής) και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής και

(γ) τη μερική ή ολική εκμετάλλευση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα. Στον ανώτερο σχεδιασμό, μετά τη λήξη της ανωτέρω σύμβασης διαχείρισης, περιλαμβάνεται και η επιλογή διαχειριστή του αναβαθμισμένου ξενοδοχείου και των διαμερισμάτων, μεταξύ εταιρειών οι οποίες διαθέτουν σήματα διεθνούς εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της Hilton International»

Με πληροφορίες από:  ependitislive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...