Αρχείο

Τα σήμαντρα του Οικουμενισμού χτυπούν από την Ελβετία μέχρι τη Θεσσαλονίκη! Με το ζόρι να “αγιοποιήσουν” την Σύνοδο του Κολυμπαρίου

Του Μανώλη Κείου
Ένα αγωνιώδες σπρώξιμο για να εμπεδωθεί στη συνείδηση του πιστού λαού πως η Σύνοδος της Κρήτης θα πρέπει να γίνει αποδεκτή, θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες από την Ελβετία μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Τα σήμαντρα του Οικουμενισμού χτυπάνε δυνατά και οι “πεφωτισμένοι” ειδήμονες του Φαναρίου έχουν επιδοθεί σε μια διακαή προσπάθεια να “αγιοποιήσουν” με το ζόρι την Σύνοδο.

Εν αρχήν ήν το Σαμπεζύ.... Αυτή η Μητρόπολη του Οικουμενισμού όπου βρίσκεται ήδη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και που θα διατρανώσει την Δευτέρα την...σπουδαιότητα της Συνόδου του Κολυμπαρίου. Με την.. ευλογία και του προστάτη του οικουμενισμού που δεν είναι άλλος από το περιβόητο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει ανοιχτή δημόσια διάλεξη στην έδρα του ΠΣΕ το μεσημέρι της 24ης Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Φανάρι θα αναφερθεί κατά βάση σε ζητήματα που σχετίζονται με την Σύνοδο , η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη, ενώ θα εστιάσει επίσης, όπως συνηθίζει σαν “πράσινος Πατριάρχης” που αποκαλείται, στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις, αλλά και στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Λίγες μέρες μετά σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη. Εκεί που κορυφώθηκε η “Αγία ανυπακοή” από μεγάλη ομάδα αντιδρώντων στη Σύνοδο. Για αυτό και κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιλογή της περιοχής. Οι υποστηρικτές της Συνόδου επιχειρούν κατά μέτωπη κόντρα με τους ιερείς που διέκοψαν την μνημόνευση του Μητροπολίτη Άνθιμου και για αυτό διοργανώνουν ημερίδα για να προωθήσουν την Σύνοδο στη συνείδηση των πιστών.

Συγκεκριμένα η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και το μήνυμά της στον σύγχρονο κόσμο». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου στις 10:30-13:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (Βογατσικού 7) και στις 18:00-20:00 στο Α’ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής. Την έναρξη των εργασιών αυτής της Επιστημονικής Ημερίδας θα κηρύξει ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και στη συνέχεια εισηγητές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, θα σχολιάσουν τα πορίσματα της Συνόδου, θα εμβαθύνουν στις θέσεις της και θα αναπτύξουν ειδικότερα θέματα που αφορούν τις αποφάσεις της για τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο, την βιοηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μία από τις εισηγήσεις θα αναφέρεται στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Οπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση της ημερίδας, δείγμα του πόσο τους καίει η μαζική αντίδραση στην συμπρωτεύουσα, “η σπουδαιότητα αυτής της Συνόδου επιβάλλει την αποτίμηση των αποφάσεών της, την βαθύτερη και νηφάλια ανάλυσή των και την ευρύτερη διάδοσή των στο πλήρωμα της Εκκλησίας, κληρικούς τε και λαϊκούς, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και σε κάθε περίπτωση προς ενημέρωση και οικοδομή του εκκλησιαστικού σώματος”.

Κάθιδροι από αγωνία για τα εκκλησιαστικά τους βιλαέτια οι οπαδοί του Οικουμενισμού θα παρουσιάσουν για πολλοστή φορά το άσπρο-μαύρο, μόνο που έχουν αργήσει ήδη πολύ και το κύμα της “αγίας ανυπακοής” γιγαντώνεται!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...