Υγεία

Τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας (βίντεο)


Σύμφωνα με τους ειδικούς της υγείας, η κατανάλωση περίπου ενός κουταλακιού του γλυκού κουρκουμά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει το σώμα στην καταπολέμηση του πόνου , της φλεγμονής, της γήρανσης, ορισμένες μορφές καρκίνου, και πολλών άλλων καταστάσεων υγείας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κουρκουμίνη, την δραστική ουσία του, η οποία δίνει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και την ικανότητα για την καταπολέμηση της πλάκας, των ελεύθερων ριζών, μεταξύ άλλων επιβλαβών ουσιών στο σώμα σας.

Παρ ‘όλα αυτά, το σώμα μας δεν είναι καλό στο να απορροφάει την κουρκουμίνη από μόνη του. Για να ξεπεραστεί αυτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μαύρο πιπέρι στον κουρκουμά, το οποίο ενισχύει σημαντικά την απορρόφηση. Υπάρχουν χιλιάδες δημοσιευμένες μελέτες που δείχνουν τις πιθανές επιπτώσεις του κουρκουμά, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

Καρκίνος

Οι ερευνητές σε μια μελέτη στην Ιρλανδία το 2009 διαπίστωσαν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να σκοτώσει τα κύτταρα του καρκίνου του οισοφάγου μέσα σε 24 ώρες. Τα κύτταρα επίσης αφομοιώνονταν μόνα τους.

Ηπατική βλάβη

Η κουρκουμίνη έχει την τάση να καθυστερεί την έναρξη της κίρρωσης και σύμφωνα με Αυστριακούς ερευνητές το 2010, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ηπατικής βλάβης.

Διαβήτης

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μικρής μελέτης στην Ταϊλάνδη το 2012, η ​​ημερήσια δόση του συμπληρώματος κουρκουμίνης σε μια περίοδο 9 μηνών θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.

Νόσος Alzheimer και Άνοια

Μια ινδική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κουρκουμίνη μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των β-αμυλοειδών πλακών, η οποία υπονομεύει τη λειτουργία του εγκεφάλου στη νόσο Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

Τενοντίτιδα και αρθρίτιδα

Σύμφωνα με ερευνητές στο Μόναχο και στο Νότινγκαμ το 2011, η κουρκουμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστέλλει τις βιολογικές διαδικασίες που προκαλούν φλεγμονή σε ασθένειες τένοντα. Ωστόσο, οι ερευνητές επισήμαναν ότι αυτό δεν είναι θεραπεία, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει στους μελλοντικούς επιστήμονες ένα κρίσιμο προβάδισμα στη θεραπεία των συνθηκών.

Υπάρχει σίγουρα ένα αυξανόμενο σώμα επιστημονικών στοιχείων που επιβεβαιώνει τα δυνητικά οφέλη για την υγεία του κουρκουμά. Μπορείτε να το πάρετε με τσάι, ως συμπλήρωμα, ή να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας.

https://embed.reembed.com/idiva.gr/3bjLUl3A3Jkm2GVoia3Mgj7-

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ