Κόσμος

"Τα μαζεύει" ο Αμερικανός ΥΠΑΜ: «Δεν θα βγούμε εκτός ελέγχου με την Συρία ερχόμενοι σε πόλεμο με τη Ρωσία»

Την λογική  προέταξε ο Αμερικανός υπουργός άμυνας James Mattis στις δηλώσεις του για τα τεκταινόμενα στην Συρία και την πιθανότητα εκδήλωσης ενός πολέμου ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις κάτι που ήταν πολύ εφικτό πριν τέσσερις ημέρες με την εκτόξευση πυραύλων Cruise.

Ο James Mattis απευθυνόμενος στο αμερικανικό έθνος μαζί με τον ανώτατο διοικητή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στρατηγό Joseph Votel, αναφέρθηκε στην ραγδαία αύξηση των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου,  τις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων και του Προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ περί «κόκκινων γραμμών» και των απειλών ενός  ολοκληρωτικού πολέμου, ο Mattis μίλησε κατηγορηματικά.

«Δεν θα βγει κανένας εκτός ελέγχου», δήλωσε ο  Mattis για τον φόβο πιθανής  στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη Συρία.

«Όπως γνωρίζετε, ο ΥΠΕΞ Tillerson είναι στη Μόσχα. Διατηρούμε επικοινωνία με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία και δια μέσου της  διπλωματικής οδού. Δεν θα βγούμε εκτός ελέγχου», συνέχισε ο Mattis.

Όταν ο ίδιος ερωτήθηκε για το πώς ήταν τόσο σίγουρος ότι η Ρωσία δεν θα θα κάνει πράξη τις απειλές αντιποίνων εάν οι ΗΠΑ ξαναχτυπήσουν την Συρία, ο  Mattis έδωσε το εξής  μήνυμα:

«Είμαι βέβαιος ότι οι Ρώσοι ενεργούν για το συμφέρον τους, και δεν υπάρχει τίποτα προς το συμφέρον τους να λένε ότι θέλουν η κατάσταση να βγει  εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Mattis.

Οι δηλώσεις Mattis ακολούθησαν την ανακοίνωση από το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας κατά την οποία η Ρωσία εκφράζει «την ελπίδα για παραγωγικές συνομιλίες» με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Tillerson.

Η ίδια δήλωση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την προσπάθεια του να εμποδίσει «τη φυσική εξέλιξη ενός πολυπολικού κόσμου» με πράξεις κατά της Ρωσίας, αλλά καταλήγει σε μια θετική σημείωση, λέγοντας: «Δεν έχουμε πρόθεση σύγκρουσης αλλά μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και ελπίζουμε ότι αυτό είναι που επιθυμούν και οι Αμερικανοί  εταίροι μας, πάρα πολύ».

Σε άρθρο μας με τίτλο (Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης: Οι ΗΠΑ θα πλήξουν την Δαμασκό γιατί η συριακή αεροπορία κτύπησε με βόμβες-βαρέλι – Εγκλωβίστηκαν τα F-22 Raptor- Τι λέει το Πεντάγωνο – Ενημερώθηκε ο Πούτιν και προειδοποιεί με καταρρίψεις), αναφέραμε παρόλα αυτά  ενδεχομένως βρέθηκε η αφορμή για την εκ νέου έναρξη εκτόξευσης αμερικανικών πυραύλων στην Συρία, και αυτό αφορά στους χθεσινούς και σημερινούς βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας με βόμβες-βαρέλι οι οποίες προκαλούν εκατοντάδες θύματα στις τάξεις των τρομοκρατών.

To Κρεμλίνο έχει θέσει σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας καθώς ο Πούτιν ενημερώθηκε πως στόχος θα είναι η Δαμασκός και τα προάστια της και αυτό γιατί τα ρωσικά μαχητικά και ο συριακός Στρατός έχουν ισοπεδώσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Χάμα.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσίας, Yury Shvydkin , τόνισε πως η Ρωσία θα ανταποδώσει στα ίσα αν χτυπηθούν οι Ρώσοι στρατιώτες που επιχειρούν μαζί με τον συριακό Στρατό.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα αεροπορικά πλήγματα στην Συρία αποτελούν ξεκάθαρα μια σαφή επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ, ωστόσο, η εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων στον συριακό πόλεμο δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στο  σύνθημα του Τραμπ  «Η Αμερική πρώτα»  και στην πολιτική της απομόνωσης που διακήρυττε .

Από την άλλη πλευρά ο Πούτιν προσπάθησε να «εκθέσει» τις ΗΠΑ αλλά στην συνέχεια είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δράσει «δυναμικά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...