Πολιτική

Σ. Θεοδωράκης: «Ουφ! αναστεναγμός ανακούφισης. Ο Μακρόν είναι πρώτος»

«Ουφ! Αναστεναγμός ανακούφισης. Ο Μακρόν είναι πρώτος. Φασίστες, λαϊκιστές & αντιευρωπαϊστές μπορούν να κοιμηθούν αγκαλιά & να κλάψουν παρέα», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για το προβάδισμα του Μανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, με ανάρτησή του στο twitter.

«Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ότι οι Γάλλοι δεν θα παρασυρθούν από τις σειρήνες του λαϊκισμού ούτε από το φόβο που γεννούν τα τρομοκρατικά χτυπήματα», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και την νίκη Μακρόν.

Και στη συνέχεια προσθέτει: «Και δικαιωθήκαμε. Οι Γάλλοι ψήφισαν έναν τολμηρό πολιτικό που δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τη σημαία της Ενωμένης Ευρώπης στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, έναν πολιτικό που δεν απαιτεί από τους δημοσιογράφους να λογοκρίνουν τις ερωτήσεις τους. Έναν υποψήφιο πρόεδρο που δεν στηρίχθηκε σε κομματικούς μηχανισμούς αλλά σε εθελοντές. Έναν μεταρρυθμιστή που υπερασπίζεται χωρίς φόβο αλλά με πάθος την ανοιχτή κοινωνία.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών είμαστε σίγουροι ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα εκλεγεί με μεγάλο ποσοστό πρόεδρος της Γαλλίας και θα φέρει έναν νέο άνεμο στην Ευρώπη μακριά από αριστερούς και δεξιούς λαϊκισμούς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ