Εκκλησία

Σχεδόν 6.000 άτομα στις εκδηλώσεις εορτασμού Αγίου Γεωργίου παρουσία των Ευζώνων στην Αδελαΐδα

«Μπορεί να ζούμε στην Αυστραλία, αλλά η καρδιά μας είναι ελληνική» είπε ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος

ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΑΪΟΥ
Σε κλίμα κατάνυξης και εμφανή συγκίνηση, εορτάστηκε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον, όπου παραβρέθηκαν και τα εννέα μέλη της Προεδρικής Φρουράς με τους δύο αξιωματικούς συνοδούς τους.

Οι Εύζωνες επισκέφθηκαν την Αδελαΐδα για να παραστούν και τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων Αυστραλών στη μάχη της Καλλίπολης κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και την Μάχη της Κρήτης και να παραστούν στους εορτασμούς του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον.

Το Σάββατο το βράδυ, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην εκκλησία όπου και εψάλη ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, ενώ την Κυριακή, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου την οποία συνόδευσαν φανερά συγκινημένοι οι Εύζωνες μαζί με πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και τις δύο ημέρες.

«Σήμερα η χαρά μας είναι επαυξημένη επειδή έχουμε μαζί μας τα παιδιά μας και αυτό που ζούμε δεν εκφράζεται με λόγια, αλλά βιώνεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκανδρος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.

«Αναπτερώσατε το ηθικό μας και μας κάνατε υπερήφανους που είστε εδώ μαζί μας. Σας ευχαριστούμε που με την παρουσία σας φέρατε ακόμα πιο κοντά μας την Ελλάδα μας και θέλω να ξέρετε πως αυτές τις στιγμές θα τις φυλάσσουμε στο θησαυροφυλάκιο της καρδιάς μας, στη μνήμη μας, ώστε οι μεγαλύτεροι να λένε στα εγγόνια τους για τούτη την σημαντική μέρα» είπε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει εκ μέρους των πιστών και του πληρώματος της εκκλησίας, την βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον Εντιμότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για την αποδοχή της πρόσκλησης και την αποστολή τμήματος της Προεδρικής Φρουράς στην Αυστραλία.

Ο θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε την ομιλία του αφού ευχαρίστησε τον πολιτειακό θησαυροφύλακα Τομ Κουτσαντώνη για την οικονομική αρωγή εκ μέρους της πολιτειακής κυβέρνησης αλλά και το Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών που διοργάνωσε την επίσκεψη και έδωσε έτσι στους ομογενείς τη χαρά να υποδεχθούν τους Εύζωνες και να τους γνωρίσουν από κοντά.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά της εκκλησίας, πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, το οποίο έλαβε χώρα στο προαύλιο του Ελληνορθόδοξου Κολεγίου Αγίου Γεωργίου, στο οποίο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νότια Αυστραλία Ανδρέας Κωνσταντίνος Γούρας, ο πρόεδρος της Πολιτειακής Βουλής και γνωστός φιλέλληνας Michael Atkinson, ο πολιτειακός Υπουργός Αστυνομίας και Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης Peter Malinauskas, ο σκιώδης πολιτειακός υπουργός Μεταφορών και Υποδομών David Pisoni, και ο ομοσπονδιακός βουλευτής Στάθης Γεωργανάς.

Κεντρικός παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο αγαπητός σε όλους ομογενής κωμικός Γιώργος Καπινιάρης, ενώ ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής Δημήτρης Κοντολάζος, έφτασε στην Αδελαΐδα με την ορχήστρα του για να διασκεδάσει τους 6.000 παραβρισκόμενους που πέρασαν τις πόρτες του Κολεγίου την περασμένη Κυριακή.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ιδιαίτερα συγκινημένοι που έχουμε κοντά μας στην γιορτή της ενορίας μας τους αγαπημένους συμπαροίκους μας αλλά και τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς που μας έκαναν την τιμή να γιορτάσουν μαζί μας» δήλωσε ο ιερατικώς προϊστάμενος και διευθυντής του Κολεγίου του Αγίου Γεωργίου πατέρας Διογένης Πατσούρης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης