Αρχείο

Συγκλονιστική ομιλία Λεπέν: Βγάλτε με Πρόεδρο για να απελευθερώσω τη Γαλλία - Τα σπάνε στη Γαλλία αριστεροί , οπαδοί του Σόρος και της παγκοσμιοποίησης


Από το προπύργιό της στην πόλη Ενέν Μπομόν, η Μαρίν Λεπέν ευχαρίστησε τους οπαδούς της που της έδωσαν τη νίκη για το δεύτερο γύρο.

Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν:

«Θέλω να εκφράσω σε εσάς εκλογείς πατριώτες την πιο βαθιά μου ευγνωμοσύνη. Η πρώτη φάση που θα μπορέσει να οδηγήσει τους Γάλλους στην προεδρία, ξεπεράστηκε. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ιστορικό.

Από εδώ και στο εξής έχω την ευθύνη της υπεράσπισης του γαλλικού έθνους, της ενότητάς του, της ασφάλειας, της κουλτούρας του, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας».

«Δεν διέφυγε από κανέναν Γάλλο», πρόσθεσε, «ότι το σύστημα προσπάθησε με όλα τα μέσα να καταπνίξει τη μεγάλη πολιτική συζήτηση που θα έπρεπε να ήταν αυτή η εκστρατεία. Θα λάβει όμως χώρα τώρα αυτή η πολιτική συζήτηση- αντιπαράθεση. Οι Γάλλοι θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται γιατί η μεγάλη πρόκληση αυτής της εκστρατείας είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας.

Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών.

Η άλλως επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια (...) αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μπροστά στους γεμάτους ευφορία οπαδούς της.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της Μαρίν Λεπέν

Στο μεταξύ συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε στο Παρίσι ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές που δηλώνουν «αντιφασίστες» και την αστυνομία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν κατά των διαδηλωτών, που είχαν λάβει θέση στο κέντρο της Πλατείας της Βαστίλης και εκείνοι απάντησαν ρίχνοντας κροτίδες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών.

Οι 300 περίπου διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οργανώσεων που δηλώνουν «αντιφασιστικές» σε μία «νύκτα οδοφραγμάτων» στο Παρίσι.

Ενας από τους οργανωτές δήλωσε στο μικρόφωνο ότι καλεί όλον τον κόσμο να διαδηλώσει «κατά της Μαρίν και κατά του Μακρόν». «Ηρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για την μασκαράτα που είναι αυτές οι εκλογές».

Δείτε ζωντανή εικόνα

https://youtu.be/xwFPwFpS-gM

https://youtu.be/A4J5znQsz_c

https://youtu.be/aMDHAFQzFzY

https://youtu.be/LHlzXLRTDL4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ