Πολιτική

Στον κόσμο του ο Π. Καμμένος: «Η χώρα εισέρχεται σε ρότα γαλήνης και ανάπτυξης»

Η χώρα μετά τη διαπραγμάτευση εισέρχεται σε μια καινούργια ρότα που θα φέρει γαλήνη και ανάπτυξη, η κυβέρνηση αυτή διαπραγματεύθηκε πολύ σκληρά, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια έχουμε και θετικά μέτρα, για πρώτη φορά καταργήθηκε ο μονόλογος των δανειστών, τόνισε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα το πρωί στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα από τούδε και στο εξής αποτελούν οι μεγάλες επενδύσεις, η υλοποίηση των οποίων, προϋποθέτει σύγκρουση με την γραφειοκρατία και προς τούτο οι ΑΝΕΛ «θα διευκολύνουν ιδιαίτερα την αποσύνδεση των επενδύσεων από τις γραφειοκρατικές δομές».

Επίσης, ανήγγειλε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν σχέδια νόμου που θα διευκολύνουν τις μεγάλες επενδύσεις και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, πρόνοιες για φορολογικά και άλλα κίνητρα, ανταγωνιστικά των βαλκανικών χωρών, σε επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνεχάρη την ΚΟ του κόμματος για την συνεπή στάση και συμπαγή στάση της καθώς και για το κοινοβουλευτικό της έργο, ενώ ομοίως συνεχάρη και τα στελέχη των ΑΝΕΛ που κατέχουν υπουργικές θέσεις.

Εξέφρασε τα αισθήματα ιδιαίτερης υπερηφάνειας που τον διακατέχουν για το έργο και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, τονίζοντας ιδιαίτερα την κοινωνική προσφορά των στελεχών και του προσωπικού τους. Επίσης, ο κ. Καμμένος είπε ότι η γεωπολιτική θέση της χώρας έχει ενισχυθεί.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνταγματική αναθεώρηση, στην διαδικασία της οποίας οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν προτάσεις, ενώ υπενθύμισε ότι στην ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος, έχει αποτυπωθεί η πάγια θέση για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον ελληνικό λαό, ενώ «κόκκινη γραμμή» και αδιαπραγμάτευτη θέση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελεί το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας-κράτους και το ότι η Ορθοδοξία είναι επικρατούσα θρησκεία στην χώρα. Ο κ. Καμμένος, στην αρχή της εισηγήσής του, είχε σημειώσει ότι «όσο είμαστε κυβέρνηση, το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους».

Ως προς την σημερινή συζήτηση στην Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ο κ. Καμμένος υπενθύμισε τη δέσμευση των ΑΝΕΛ προς τον ελληνικό λαό περί αμείλικτης στάσης σε θέματα διαφθοράς και «ομερτά», προσθέτοντας ότι για τα εξοπλιστικά ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και ότι οι ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση συγκρούστηκαν με πάσης φύσεως συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων και των εκδοτικών. Τέλος, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι και το κόμμα εισέρχεται σε νέα φάση οργάνωσης με δημιουργία κομματικών δομών σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...