Κόσμος

Στις 7 Μαΐου θα κριθεί το μέλλον της Ευρώπης και της ΕΕ : Η Μόσχα βλέπει θρίαμβο Μαρίν Λε Πεν στον δεύτερο γύρο!

Μοναδική ευκαιρία να τελειώσει την γερμανοκρατούμενη ΕΕ της παγκοσμιοποίησης και του Σόρος έχει η Μαρίν Λε Πεν και το δίλημμα που απηχεί ήδη στο μυαλό και στην καρδιά του Γάλλο τέθηκε: Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν Νταβίντ Ρασλίν δήλωσε ότι η πρόκριση της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου στην ψηφοφορία της 7ης Μαΐου καθιστά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δημοψήφισμα για την παγκοσμιοποίηση.

Για «νίκη για πατριώτες» έκανε λόγο η ανηψιά της Μαρίν Λεπέν Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Σύμφωνα με  Ρώσο ειδικό πολύ κοντά στο Κρεμλίνο, παρά τις λαμπρές προβλέψεις η επιτυχία του Γάλλου πολιτικού δεν είναι καθόλου εγγυημένη. Ο Igor Gashkov πιστεύει ότι οι υποστηρικτές του Μακρόν είναι εντελώς «αναξιόπιστοι» στον δεύτερο γύρο.

«Οι γενικά ικανοποιημένοι από τη γαλλική πολιτική σκηνή , θα επιλέξουν να παραμείνουν στο σπίτι τους αντί να πάνε στην ψηφοφορία για να ψηφίσουν», δήλωσε ο Ρώσος αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Gashkov, το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών είναι δύσκολο να προβλεφθεί εκ των προτέρων.

«Ο Μακρόν, ο οποίος αντιτίθεται στον εθνικισμό, υποστηρίζει  την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας  (αμφίβολο εάν θα την κάνει ποτέ), προωθεί την απελευθέρωση του εμπορίου, και είναι αρκετά δημοφιλής. Το αν θα μπορέσει να νικήσει τους αντιπάλους του ωστόσο, παραμένει σοβαρά προς συζήτηση", τόνισε ο ίδιος.

"Το πλεονέκτημα του ίδιου  σε αυτόν τον περίπλοκο αγώνα είναι ότι "προκαλεί»  τους άλλους λιγότερο από ό, τι προκαλούν ο ένας τον άλλον αλλά αυτό δεν προδικάζει την νίκη του στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

«Έχοντας συνειδητοποιήσει αυτό, ο Γάλλος υποψήφιος προσπάθησε να μειώσει στο ελάχιστο τις συγκρούσεις και σχεδόν να επιτύχει το στόχο του. Η κατεύθυνση της στρατηγικής αυτής είναι η απάθεια των ψηφοφόρων του, οι οποίοι δεν θα έλθουν στις κάλπες την Μεγάλη Ημέρα», συνέχισε ο Γκασκόφ.

Την ίδια στιγμή, μια ομάδα αντιπάλων του Μακρόν ξεκίνησε εκστρατεία στο Διαδίκτυο με το hashtag #EmmanuelHollande. Η κίνηση αποσκοπεί στην αποτροπή νίκης του υποψηφίου για την Προεδρία λόγω των σχέσεών του με τον σημερινό Πρόεδρο Φ.Ολάντ.

«Οι φήμες λένε ότι η εκστρατεία ξεκίνησε από υποστηρικτές του Φιγιόν . Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το κάνουν αυτό που αφορά σύνδεση των δύο πολιτικών. Ολαντ και Μακρόν επιδιώκουν την ίδια πολιτική με τη βοήθεια ορισμένων μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της πρώην κυβέρνησης», δήλωσε ο Γάλλος εμπειρογνώμονας ernard Huyghe στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik France.

Όλα αυτά όμως δείχνουν ότι η Μαρίν Λε Πεν έχει αρκετές πιθανότητες να αποτελέσει την έκπληξη απέναντι σε όλα τα προγνωστικά.

Ένα σημείο μπορεί να κρίνει πολλά: Αν θα υπάρξει νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία μέχρι τότε.

Ταυτόχρονα και ο αναλυτής που προέβλεψε σωστά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, υποστηρίζει τώρα πως η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα επικρατήσει στις γαλλικές εκλογές.

Ο Τσαρλς Γκέιβ (Charles Gave), ιδρυτής της εταιρείας ερευνών GaveKal στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στο Bloomberg πως η στήριξη στη Λεπέν είναι μια «κίνηση εναντίον των ανθρώπων του Νταβός», παρόμοια με το Brexit και την εκλογική νίκη του Τραμπ.

Πολλοί θεωρούν ότι στις 07 Μαΐου θα κριθεί σίγουρα το μέλλον της Ευρώπης και της ΕΕ η οποία κυριαρχείται από την Γερμανία , την παγκοσμιοποίηση και φυσικά την νέα τάξη πραγμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...