Αρχείο

Σοκαρισμένη η Μέρκελ από την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ -Τηλεφώνησε στους ανθρώπους της ομάδας

«Η Άνγκελα Μέρκελ έχει συγκλονιστεί από την κατάπτυστη πράξη... Τηλεφώνησε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τους προπονητές της για να τους εκφράσει την αλληλεγγύη της», δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η Καγκελάριος δεν θα είναι σήμερα στο γήπεδο», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης πως η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία της Γερμανίας έχει αναλάβει την έρευνα η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«H Μέρκελ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη χθεσινή επίθεση σε πούλμαν που μετέφερε παίκτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ», δήλωσε ο εκπρόσωπός της και πρόσθεσε:  «Χθες το βράδυ η καγκελάριος, όπως και ο κόσμος στο Ντόρτμουντ, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι παντού στον κόσμο, συγκλονίστηκε από την επίθεση στο πούλμαν... Είναι ανακουφιστικό το γεγονός ότι οι συνέπειες δεν ήταν χειρότερες».

Επαινώντας οπαδούς της Ντόρτμουντ που φιλοξένησαν οπαδούς της Μονακό, μετά την αναβολή για σήμερα το βράδυ, του αγώνα των δύο ομάδων, στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε πως οι ερευνητές κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες.

O υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ραλφ Γέγκερ, κάλεσε τους οπαδούς που θα σπεύσουν στο γήπεδο σήμερα το απόγευμα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μονακό να προσέλθουν νωρίτερα στο γήπεδο και να μην έχουν μαζί τους σακίδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ