Κίνα

Σε κατάσταση συναγερμού η Κίνα - Φόβοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα τελευταία 24ωρα οι κινεζικές αρχές ασφαλείας, μετά την ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες ότι επίκειται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, δίχως ωστόσο να προσδιορίζεται η περιοχή στην οποία σκοπεύουν να δράσουν οι τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, η απειλή είναι εξαιρετικά σοβαρή και για τον λόγο αυτόν έχει δοθεί εντολή να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας σε όλες τις περιοχές και ιδιαίτερα στην επαρχία Τσινγκιάνγκ,  στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Την ίδια στιγμή που η κινεζική οικονομία κάνει στροφή προς την εσωτερική αγορά, προκειμένου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξή της και να καλύψει το χαμένο έδαφος από την πτώση των εξαγωγών της σε παγκόσμιο επίπεδο, η κυβέρνηση καλείται να καταβάλει ένα υπέρογκο ποσό για την ασφάλεια.

Εκτός των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες έχουν απλώσει μία ομπρέλα παρακολουθήσης ιδιαίτερα πάνω από περιοχές που θεωρούνται υποψήφιες για χτύπημα, έχουν σταλεί σε διάφορα μέρη ειδικοί εκπαιδευτές, οι οποίοι στρατολογούν απλούς πολίτες και τους εκπαιδεύουν στον χειρισμό ξύλινων όπλων, ώστε να είναι σε θέση να αμυνθούν, αν αυτό κριθεί απαραίτητο σε μία στιγμή κρίσης.

Οι πολεμικές τέχνες, ωστόσο, αποτελούν ένα μέρος μόνο της «προετοιμασίας» για ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Οι καταστηματάρχες έχουν ενημερωθεί και γνωρίζουν να χειρίζονται συστήματα, όπως πόρτες ασφαλείας με ειδικό κωδικό, κουμπί που ενεργοποιεί συναγερμό συνδεδεμένο με τις κεντρικές υπήρεσίες ασφαλείας, κάμερες εντός και εκτός των καταστημάτων, τα βίντεο των οποίων καταγράφονται απευθείας στα κεντρικά της αστυνομίας.

Πολλοί κάτοικοι, ωστόσο, της μουσουλμανικής περιοχής, διαμαρτύρονται ότι πλέον δεν έχουν ιδιωτική ζωή και ότι όλα αυτά συμβαίνουν με πρόσχημα την τρομοκρατία, για να τους ελέγχουν. Στην πόλη Κασγκάρ έχει διπλασιαστεί η φρουρά και οι έλεγχοι, με την αιτιολογία ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τα πάντα για την ασφάλεια των πολιτών, «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ