Αρχείο

Ρέθυμνο: Θρήνος για τον χαμό του Κρητικού υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη

Η εθνική τραγωδία που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα ολόκληρη, με τον χαμό τεσσάρων στελεχών, έβαψε στα μαύρα και το χωριό της Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο της Κρήτης, τόπο καταγωγής του Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη.

Οι κάτοικοι του χωριού, οι συγγενείς και οι φίλοι του Ανώτατου Αξιωματικού των Τεθωρακισμένων, συγκλονίστηκαν από την θλιβερή είδηση.

Μόλις την Δευτέρα του Πάσχα, ο Ιωάννης Τζανιδάκης και η σύζυγός του ήταν μαζί συγγενείς και φίλους στο γλέντι που είχε στηθεί στο χωριό.

Λιγότερες από 48 ώρες μετά, η Αρχαία Ελεύθερνα στον Μυλοπόταμο πενθεί το άξιο τέκνο της, ο οποίος έχασε τη ζωή του το πρωί της Τετάρτης, μαζί με άλλους τρεις Αξιωματικούς στην πτώση του ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Υπηρέτησε σε πολλές Μονάδες, διακρίνονταν για την μόρφωσή του, την στρατιωτική του επάρκεια και τον ακέραιο χαρακτήρα του.

Διετέλεσε Υπασπιστής του Λασιθιώτη υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009

Τον περασμένο Μάρτιο, στις Κρίσεις των Αξιωματικών, είχε προαχθεί σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, με Διοικητή τον επίσης κρητικό (κατάγεται από το Ηράκλειο) Αντιστράτηγο (ΠΒ) Δημόκριτο Ζερβάκη.

 

 

 

Πηγή: ekriti.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...