Αρχείο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα απέραντο φρενοκομείο: Υπουργοί και βουλευτές σε παράνοια ετοιμάζουν μέτρα «λαιμητόμο» για την κοινωνία και ταυτόχρονα διακηρύσσουν τον... ανένδοτο

Η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο» φαίνεται πώς κουμπώνει γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μοιάζει με ένα απέραντο φρενοκομείο. Βουλευτές και υπουργοί μπορούν να λένε ότι θέλουν, τη μία στιγμή να ψηφίζουν κάτι και την άλλη να αντιτάσσονται σε αυτό, τη μία να στοχοποιούν τον Σόιμπλε και την άλλη να τον εκθειάζουν ή να πράττουν το ίδιο και για το ΔΝΤ.

Ξεκινώντας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χθες, μετέβη στις σήραγγες της Παναγοπούλας και έκανε τα εγκαίνια της νέας εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών και μίλησε για δρόμο που σηματοδοτεί την ανάπτυξη στη χώρα, όταν η κυβέρνηση του ετοιμάζεται να ψηφίσει νέα μέτρα που ισοδυναμούν με ένα ακόμη μνημόνιο. Οι συνταξιούχοι βρίσκονται στα πρόθυρα του... καρδιακού επεισοδίου με τις μειώσεις που ακούνε, ενώ οι πάντες προσπαθούν να εκτιμήσουν πόσο επιπλέον φόρο θα πληρώσουν με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Αλλά, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του έχουν το... φάρμακο. Θα ψηφίσουν ταυτόχρονα και αντίμετρα κοροϊδία μόνο και μόνο για να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Αυτό έκανε και χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανέφερε πώς η κυβέρνηση του θα είναι σε θέση να δώσει και πάλι τη 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Προφανώς ο ίδιος δεν ενημερώθηκε για την επιστολή μετάνοιας που έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όταν η κυβέρνηση έδωσε το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και οι δανειστές θεωρώντας το ως πράξη μονομερής «πάγωσαν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα μείωσης του χρέους, τα οποία ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί. Η επιστολή Τσακαλώτου έλεγε «δεν θα το ξανακάνουμε».

Αλλά πώς να το αντιληφθεί ο κ. Σπίρτζης, αφού ακόμη δεν έχει καταλάβει από ποιόν... εμπνέεται. Από τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Ανδρέα Παπανδρέου; Το ακούσαμε και αυτό στα εγκαίνια της Κορίνθου-Πατρών. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνοντας πώς η μεγάλη σήραγγα της Παναγοπούλας ονομάζεται «Ανδρέας Παπανδρέου» είπε ότι, όπως αυτός (εννοώντας τον Παπανδρέου) ενέπνευσε πολλούς από εμάς μας όπως μας εμπνέει σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Χρήστος Σπίρτζης θεωρεί ότι βρίσκεται ακόμη στο ΠΑΣΟΚ ή ότι κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ; Άγνωστο.

Ας φύγουμε όμως από τον κ. Σπίρτζη και να πάμε σε άλλα δύο προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους κ.κ. Παππά και Κουρουμπλή. Ενώ η κυβέρνηση ήταν αυτή που επιτίθεντο στο Ταμείο για τη στάση του και τις εμμονές του σε σκληρά και επώδυνα μέτρα, οι δύο φάνηκαν σήμερα να υπερασπίζονται τη στάση του αναφορικά με τη μείωση του χρέους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ανέφερε πώς αν δεν ικανοποιηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ζήτημα του χρέους, φεύγουν από το τραπέζι και οι λόγοι που επέβαλαν τα νέα μέτρα, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε πώς «αυτή τη στιγμή το ζήτημα του χρέους εκείνος που το πιέζει είναι το ΔΝΤ» και «κατά συγκυρία αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι οι καταστάσεις όπως έχουν έρθει βάζουν το ΔΝΤ έστω για μία φορά δίπλα στην Ελλάδα. Άρα πάμε στη διεκδίκηση της ρύθμισης του χρέους».

Τι να πει κανείς; Και τα όσα συμβαίνουν στο «φρενοκομείο ο ΣΥΡΙΖΑ» δεν τελειώνουν εδώ. Η ομάδα των «53» θέλησε να δηλώσει και πάλι την παρουσία της εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία της με την πολιτική που ασκεί και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του κόμματος από την κοινωνία.

Στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής, 13 μέλη της που ανήκουν στους «53» έφτιαξαν ένα μανιφέστο, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνούν με την πολιτική απόφαση της Κ.Ε. και ότι η πρόταση που κατέθεσαν στην τελευταία συνεδρίαση του ανωτάτου οργάνου θα συζητηθεί διεξοδικά στη... βάση του κόμματος, χωρίς όμως να καταθέσουν προς ψήφιση το κείμενο τους.

Το θυμήθηκαν χθες και με ανάρτηση σε γνωστό ιστότοπο που απηχεί τις απόψεις των «53», τα 13 μέλη, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου επανήλθαν και αφού ξεκαθάρισαν ότι οι ερμηνείες περί πρόωρων εκλογών είναι αυθαίρετες σημείωσαν την πλήρη διαφωνία τους με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής (σ.σ. σημειωτέων με την απόφαση της Κ.Ε. ο ΣΥΡΙΖΑ καταπίνει τα μέτρα που επιβάλουν οι δανειστές).

«Το κείμενο μας είναι απολύτως διακριτό σε σχέση με αυτό της πολιτικής απόφασης» αναφέρουν μεταξύ άλλων και σημειώνουν ότι πρόθεση τους είναι να συζητηθεί η θέση τους στις οργανώσεις του κόμματος, καθώς η πολιτική τους επιδίωξη δεν είναι άλλη από το να σχηματισθεί ένα νέο σχέδιο που θα επανασυνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία των πολλών και τα ριζοσπαστικά κοινωνικά κινήματα.

Το παράδοξο όμως (και δεν είναι το μόνο) έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο επικεφαλής της ομάδας των «53» είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος συζητά και διαπραγματεύεται με τους δανειστές τα μέτρα που θα επιβληθούν στους Έλληνες πολίτες. Είναι ο ίδιος που έχει επιχειρηματολογήσει και θα το ξανακάνει όταν έρθουν τα μέτρα στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστούν. Για ποια επανασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία λοιπόν μιλούν;

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και πολύ περισσότερο η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...