Ρωσία

Ο Β.Πούτιν καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις: Σε εξέλιξη προσπάθεια γενικευμένης αποσταθεροποίησης στη Ρωσία εν όψει αμερικανικής επίθεσης στη Συρία- Σε κλοιό τρομοκρατικών επιθέσεων η χώρα με ίχνη Τουρκίας!

Σε κλοιό γενικευμένης αστάθειας προσπαθεί να θέσει η ΝΤΠ και η Δύση τη Ρωσία εν όψει δραματικών εξελίξεων στη Συρία. Η Ρωσία δέχεται πολλαπλά χτυπήματα ενώ πλέον ο Β.Πούτιν καλεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα έχουν τεθεί η Εθνοφρουρά, η Αστυνομία και όλες οι Υπηρεσίες Ασφαλείας μαζί με επίλεκτες δυνάμεις του Στρατού.

Σήμερα τρία περιστατικά έλαβαν χώρα καθώς σκοτώθηκαν τέσσερις ύποπτοι που πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις κατά της ρωσικής εθνοφρουράς   στη  πόλη  Αστραχάν .

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί και πάλι η Αγία Πετρούπολη. Όπως ενημέρωσαν οι αρχές εντοπίστηκε βόμβα σε κτήριο διαμερισμάτων. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση οι αρχές μετά τον εντοπισμό του εκρηκτικού μηχανισμού προχώρησαν σε απενεργοποίηση.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο σημείο ή εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών σε κάποιο από τα διαμερίσματα.

Πηγή δήλωσε ότι οχήματα της πυροσβεστικής μετέβησαν στο συγκεκριμένο κτίριο και ότι οι ένοικοι διαμερισμάτων σε δύο ορόφους απομακρύνθηκαν.

Ταυτόχρονα, έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ροστόφ επί του Ντον της νότιας Ρωσίας και ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί.

Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το δίκτυο REN-TV μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σχολείο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός o οποίος ήταν κρυμμένος σε έναν φακό εξερράγη όταν ένας άντρας σήκωσε ένα ύποπτο αντικείμενο από το έδαφος.

«Ο άντρας σήκωσε ένα ύποπτο αντικείμενο το οποίο εξερράγη και από την έκρηξη έχασε τα δάχτυλά του και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα», σημειώσε στο πρακτορείο

Η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ το σχολείο σταμάτησε τα μαθήματα.

Το πιο σοβαρό περιστατικό όπως είπαμε σημειώθηκε στη πόλη Αστραχάν. Τρεις Ρώσοι αστυνομικοί πυροβολήθηκαν από ένα κινούμενο όχημα σε ένα σημείο ελέγχου σήμερα Πέμπτη, ο ένας  από τους δράστες σκοτώθηκε επί τόπου και οι υπόλοιποι  μετά από ανθρωποκυνηγητό .

Η αστυνομία απέκλεισε ολόκληρη την περιοχή της πόλης όπου έγινε η επίθεση, και τα  οχήματα δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να εξέλθουν από αυτή. Ρώσοι  ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι οι επιτιθέμενοι είχαν χαρακτηριστεί ως ύποπτοι στην μοιραία επίθεση στις 4  Απριλίου .

«Ένας από τους υπόπτους για τη δολοφονία των αστυνομικών στο Αστραχάν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης σε  θέση της Εθνικής Φρουράς ενώ ένας άλλος πέθανε μετά από έναν τραυματισμό στην πλάτη του, οι  δύο άλλοι εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν επιτόπου .

Όλοι τους είχαν στόχο την δολοφονία Ρώσων φρουρών. Δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς», δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς.

«Δύο αστυνομικοί είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η κατάστασή τους είναι σοβαρή αλλά σταθερή» , πρόσθεσε η πηγή. Ο τρίτος αξιωματικός έχει ελαφρά τραύματα.

Στις 4 Απριλίου, μια ομάδα ενόπλων δραστών γάζωσε αστυνομικό όχημα και σκότωσε δύο αστυνομικούς που έφτασαν στη σκηνή ενός τροχαίου ατυχήματος. Η επίθεση έλαβε χώρα ενώ η αστυνομία έγραφε την έκθεση του ατυχήματος . Ένας από τους αστυνομικούς φέρεται να είναι ένας πατέρας δύο παιδιών.

Την Τρίτη, ο Κυβερνήτης του Αστραχάν Aleksanr Zhilkin ανέφερε σε ΜΜΕ ότι οι 4, Απριλίου λίγο πριν την επίθεση οι τρομοκράτες εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα ως  μέρος μιας ομάδας εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Οι επιθέσεις έρχονται εν μέσω αυξημένου συναγερμού στη Ρωσία μετά τη βομβιστική επίθεση στο μετρό της Πετρούπολης όπου σκοτώθηκαν  14 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν περίπου 50 από ισλαμική τρομοκρατική επίθεση.

Επίσης η ρωσική αστυνομία και οι ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας FSB έκαναν έφοδο σε σπίτια μουσουλμάνων ακραίων ισλαμιστών στην Μόσχα όπου βρήκαν ολόκληρο οπλοστάσιο από τρομοκράτες, οι οποίοι ετοίμαζαν από ότι φαίνεται επιθέσεις εναντίον διάφορων στόχων .

Μετά τις επιθέσεις στην Αγία Πετρούπολη, Αστραχάν και την ανακάλυψη τρομοκρατικής επιχείρησης στην Μόσχα, η κυβέρνηση έθεσε όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας στην χώρα σε ύψιστο συναγερμό με προληπτικές επιδρομές σε σπίτια υπόπτων και προσαγωγές , λόγω πιθανού σχεδίου αποσταθεροποίησης της Ρωσίας  από ξένα κέντρα.

Σε άρθρο μας με τίτλο ( Αγριεύουν τα πράγματα: Σε εφαρμογή σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ρωσίας μετά την έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη και τις διαδηλώσεις – Πως θα αντιδράσει ο Β.Πούτιν;), αναφέραμε ότι   έχει τεθεί σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ρωσίας το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες.

H ρωσική αστυνομία μεταπίπτει σε εμπόλεμη κατάσταση και διοικείται πλέον από τις ένοπλες δυνάμεις – Eνεργοποιήθηκαν 350.000 εθνοφύλακες όπου είχαμε επισημάνει ότι η έντονη και «δυναμική» παρουσία του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters, με πάρα πολλούς δημοσιογράφους που είχαν «ακροβολιστεί» σε όλη την αχανή ρωσική επικράτεια αποδεικνύει ότι η δύση ετοιμάζει σχέδιο «εσωτερικής ανωμαλίας» στην χώρα το επόμενο διάστημα, κάτι το οποίο γνωρίζει το Κρεμλίνο.

Υπάρχουν επίσης πολλές πληροφορίες για εμπλοκή Τάταρων τρομοκρατών οι οποίοι ετοιμάζονται να αιματοκυλίσουν την Κριμαία που είναι ο κύριος στόχος των τρομοκρατών.

Πίσω από τους Τάταρους είναι γνωστό ότι είναι οι « Γκρίζοι Λύκοι» και ο ίδιος ο Ερντογάν που τους θεωρεί «αδέλφια» και  κάνει τα πάντα για αυτούς.

Οι μυστικές υπηρεσίες όμως και η ρωσική πολιτική ηγεσία γνωρίζουν ότι μέγα-κύμα τρομοκρατίας θα σαρώσει την χώρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια της Νέας Τάξης πραγμάτων να προκαλέσει «ζημιά» στην χώρα , και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την ρωσική ομοσπονδία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε ρωσικές προεδρικές εκλογές τις οποίες ο Πούτιν θα κερδίσει πανηγυρικά, για αυτό και θα τα δώσουν όλα τώρα για να επιτύχουν τα άνομα σχέδια τους, αλλά ο Βλαδίμηρος τους αναμένει «με ανοικτές αγκάλες».

https://www.youtube.com/watch?v=UQux-IaFL38

https://www.youtube.com/watch?v=IRYJSmmdRC8

https://www.youtube.com/watch?v=Lo6_fMEGNoo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές