Διατροφή

Οι φράουλες στον αγώνα κατά του καρκίνου

Έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη. Πράγμα που σημαίνει πως είναι και ο κατάλληλος καιρός για φράουλες. Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων που τρώγεται με πάρα πολλούς τρόπους. Οι φράουλες όμως δεν είναι μόνο νόστιμες. Φαίνεται πως κάνουν καλό και στην υγεία. Έχουν μέχρι και αντικαρκινική δράση σύμφωνα με νέα έρευνα Ιταλών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Marche στην Ιταλία έκαναν πειράματα επάνω σε ποντίκια που είχαν όγκο στο στήθος. Όταν ο επικεφαλής της έρευνας Dr Maurizio Battino και οι συνεργάτες του, τους έδωσαν φράουλες, τα ποντίκια παρουσίασαν βελτίωση στην κατάσταση τους.

Τα ποντίκια έτρωγαν 5 φράουλες την ημέρα επί πέντε εβδομάδες.

Μετά από πέντε εβδομάδες διατροφής με φράουλες, φάνηκε πως ο καρκίνος στα ποντίκια είχε σταματήσει να εξαπλώνεται. Μάλιστα, σε μερικά οι όγκοι είχαν γίνει ακόμα μικρότεροι.

Που κρύβεται το μυστικό; Στο γονίδιο Htatip2 το οποίο είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση του καρκίνου και το οποίο φάνηκε να γίνεται πιο ενεργό με την χορήγηση της φράουλας.

Πηγή: healthview.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης