Αρχείο

Μυλόπουλος: «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2020»

Την απόλυτη διαβεβαίωση ότι το πολύπαθο Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2020 επεσήμανε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με φορείς της πόλης.

«Το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει πια μπει σε τροχιά υλοποίησης με συγκεκριμένο ορίζοντα ολοκλήρωσης. Από τον Μάρτιο του 2016 κι έπειτα, οπότε και επανεκκίνησαν οι εργασίες σε όλα τα μέτωπα, τα έργα του Μετρό προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των δίδυμων σηράγγων μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο και η πρόοδος των κατασκευαστικών έργων σε όλους στους σταθμούς αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των εντατικών εργασιών και της σημαντικής προόδου που συντελείται στο έργο. Έχουμε αφήσει πια πίσω μας το κακό παρελθόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Μυλόπουλος συνεχάρη τους φορείς για την πρωτοβουλία τους να αποσύρουν την προσφυγή που είχαν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατεία, αναφορικά με τη διαχείριση των αρχαιοτήτων στον υπό κατασκευή σταθμό «Βενιζέλου» ενώ από κοινού με τον διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη, ενημέρωσαν αναλυτικά τους φορείς της Θεσσαλονίκης για την πορεία των εργασιών σε όλα τα μέτωπα, καθώς και για την πρόοδο του έργου τον τελευταίο χρόνο.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εντατικοποίηση των κατασκευαστικών εργασιών κατά το τελευταίο έτος, καθώς και για το πρόγραμμα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ να μειώσει τμηματικά τους εργοταξιακούς χώρους στην πόλη από τα τέλη του 2017.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), Πάρις Μπίλλιας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και του Δικηγορικού Συλλόγου, Νίκος Βαλεργάκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) Μανόλης Βλαχογιάννης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης