Πολιτική

Μεγάλη παραμένει η διαφορά Μακρόν - Λεπέν: 60,5% έναντι 39,5%

Ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η εκστρατεία των δύο μονομάχων εν όψει του δεύτερου και τελικού γύρου νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ifop εμφανίζει τον Εμανουέλ Μακρόν να διατηρεί μεγάλη διαφορά από την Λεπέν.

Συγκεκριμένα, τον προτιμά το 60,5% των Γάλλων έναντι του 39,5% της αντιπάλου του. Ιδιαίτερη σημασία έχει να δούμε τι προτίθενται να ψηφίσουν οι οπαδοί όσων έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι τόσο στους ψηφοφόρους του Μελανσόν όσο και του Φιγιόν ενισχύεται η τάση για αποχή.

Οι ψηφοφόροι του Μελανσόν εμφανίζονται να υποστηρίζουν Μακρόν σε ποσοστό 45% (έναντι 51% την προηγούμενη Δευτέρα). Αυξάνεται ο αριθμός όσων προτιμούν την αποχή (39% έναντι 30%) ενώ από τις ζυμώσεις στο στρατόπεδο αυτό δεν βγαίνει κερδισμένη η Λεπέν αφού παίρνει 16% έναντι του 19% της Δευτέρας.

Από εκείνους που ψήφισαν Φιγιόν, το 45% προτιμά Μακρόν (από 41%) το 31% κατευθύνεται στη αποχή (έναντι 26%) την ίδια στιγμή που η Λεπέν κερδίζει το 24% έναντι του 33% που την προτιμούσε αμέσως μετά τον πρώτο γύρο.

Οι οπαδοί του Αμόν ψηφίζουν κατά 81% Μακρόν (από 80% τη Δευτέρα), 17% επιλέγουν αποχή (έναντι 12%) ενώ Λεπέν δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2% (από 8% τη Δευτέρα).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...