Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται διαρκώς η κατάσταση στη Μ.Ανατολή: Η Σ.Αραβία είναι έτοιμη να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία-Ερχεται πόλεμος σιιτών- σουνιτών!

Αφού ο μέχρι πρότινος θερμός σύμμαχος των τζιχαντιστών Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν.Ερντογάν έφτασε να καταλάβει την Αλ Μπαμπ γιατί όχι και η Σ.Αραβία, η οποία αποτελεί τον κύριο σπόνσορα τους ISIS. Ειδικά τώρα με την κυβίστηση Ν.Τραμπ.

Σαουδάραβες κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στον αποκαλούμενο πόλεμο κατά του  ISIS και του Ασαντ με την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων και ειδικών δυνάμεων στην Συρία, μετά την σκέψη του Πενταγώνου να αποστείλει νέες δυνάμεις.

Σε συνέντευξή του, ο  Σαουδάραβας υπουργός εξωτερικών Adel Al-Jubeir είπε «ότι και άλλες  χώρες του περσικού κόλπου είναι «έτοιμες» να διαθέσουν δυνάμεις για να πολεμήσουν στο πλευρό των ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι "υπάρχουν διαβουλεύσεις με τους Αμερικανούς για να μάθουν ποιο είναι το σχέδιο  και τι χρειαζόταν για να το εφαρμόσουν."

Ο ίδιος επίσης δήλωσε ότι η «βασική ιδέα είναι ότι  τα εδάφη αυτά πρέπει να απελευθερωθούν  από τον Daesh και να παραδοθούν  στις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης , καθώς και να εκδιωχθεί η λιβανέζική οργάνωση Χεζμπολάχ και η νυν συριακή κυβέρνηση  αποσπώντας τον έλεγχό στην χώρα .

Ο Jubeir επανέλαβε επίσης την θέση του Ριάντ σχετικά με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, λέγοντας ότι πρέπει να παραιτηθεί, και υποστηρίζοντας ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης αφορούσαν την οργάνωση της πολιτικής μετάβασης προς τη δημιουργία μιας  «νέας Συρίας χωρίς τον Άσαντ».

Σε άρθρο μας με τίτλο ( Τουρκία και Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Σαουδαραβικά τεθωρακισμένα ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Συρία!), είχαμε αναφέρει ότι ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Hulusi Akar επισκέφθηκε την Σαουδική Αραβία πριν λίγες ημέρες μαζί με τον Ερντογάν όπου και αποφασίσθηκε η κοινή δράση στην Συρία .

Πηγές μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η απόφαση για «την στρατηγική συνεργασία των δύο ενόπλων δυνάμεων για την καταπολέμηση κοινών απειλών», η οποία αποφασίσθηκε   κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Ριάντ.

Τα   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εντωμεταξύ δηλώνουν έτοιμα να στείλουν  χιλιάδες άνδρες των  ειδικών δυνάμεων στην Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ , ενάντια στον ISIS, στην ουσία όμως «εχθρός»  τους είναι ο ιρανικός στρατός .

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως εισέλθουν ένοπλες δυνάμεις της Σ.Αραβίας στην Συρία το Ιράν θα κτυπήσει ανελέητα και για αυτό έχει λάβει όλα τα μέτρα με την αποστολή πυραύλων fateh-110 .

Σε καμία περίπτωση οι Αγιατολάδες του Ιράν δεν πρόκειται να επιτρέψουν την παρουσία σουνιτών Σαουδαράβων στην Συρία διότι η επομένη κίνηση θα ήταν το ίδιο το Ιράν.

Πάντως αποτελεί μεγάλη κοροϊδία η συμμετοχή όλων αυτών των δυνάμεων τώρα σε αυτήν χρονική περίοδο , μετά από πέντε χρόνια ανηλεούς πόλεμου στο οποίο σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

https://youtu.be/63B1fXZwEjU?t=1

https://youtu.be/BDCgbbaAYXU

 

https://youtu.be/5PHP-RyhYN8?t=3

 

https://youtu.be/aKOkJu-3R-Q?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...