Επιστήμη

Κβαντική Βιολογία: Η επαναστατική θεωρία που κρύβεται πίσω από τους κβαντικούς υπολογιστές (βίντεο)

Οι Νόμοι της Κβαντικής Θεωρίας, που διέπουν τον μικρόκοσμο στην κλίμακα των υποατομικών σωματιδίων, εντυπωσιάζουν τους επιστήμονες και σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες ανακαλύψεις, μεταβάλλουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία όχι μόνο του σύμπαντος και της ύλης, αλλά και αυτή των ζωντανών όντων, όπως τα φυτά, τα ζώα και οι άνθρωποι!

Οι νέοι ή «ανανεωμένοι» Νόμοι της Φυσικής, που ξεδιπλώνονται μπροστά μας χάρη στη μελέτη της Κβαντομηχανικής, οδηγούν την ανθρωπότητα όχι μόνο στη διαρκή ανάπτυξη μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων (π.χ. τα τσιπ των ηλεκτρονικών υπολογιστών) αλλά, σύμφωνα με έναν εγνωσμένης αξίας διάσημο επιστήμονα, μάλλον επηρεάζουν δραστικά και τα έμβια όντα, σε βαθμό που μόλις τώρα αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε.

Πρόκειται για τον Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας και επιστημονικό σύμβουλο και παρουσιαστή του BBC, καθώς και δημιουργό πολλών ντοκιμαντέρ, Jim Al-Khalili, ο οποίος πρώτος εισάγει παγκοσμίως την έννοια της «Κβαντικής Βιολογίας», γεφυρώνοντας τις δύο παραδοσιακές επιστήμες της Φυσικής και της Βιολογίας, σε ένα νέο πεδίο έρευνας που μπορεί μάλιστα να μας οδηγήσει στη διερεύνηση του Μεγάλου Ερωτήματος: Την προέλευση και τη δημιουργία της ζωής στον πλανήτη!

Όπως επίσης και να μας εξηγήσει αν τα «παράδοξα» της Κβαντομηχανικής έχουν εφαμοργή - και σε τι βαθμό - στην τρόπο που λειτουργούμε ως όντα όπως αναφέρει η zougla

Ο Jim Al-Khalili βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ζωή στην Κόψη» (από τον Εκδοτικό Οίκο «Τραυλός») και το zougla.gr τον συνάντησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δείτε τη συνέντευξη:

https://youtu.be/zy3e_FD4Yzs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ