Ελληνοτουρκικά

Ιωάννης Μάζης: Στα τρία η Τουρκία – Οξύνεται το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου

Δύο διακεκριμένοι επιστήμονες, ο Ιωάννης Μάζης και ο Γιώργος Φίλης ανέλυσαν στον realfm 97,8 και τον Γιώργο Χουδαλάκη, την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος, τόσο για την Τουρκία όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

«Για την Τουρκία σημαίνει ένα βαθύτατο διχασμό. Θα έλεγα τριχασμό, τουλάχιστον», επισήμανε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.

Στο ερώτημα εάν αμβλύνεται το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου με την Ελλάδα, ο κ. Μάζης είπε: «Τουναντίον, οξύνεται».

Και τόνισε: «Για να μπορέσει, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει το εσωτερικό του, το οποίο θα εξεγείρεται, γίνεται πιο επικίνδυνος για την Ελλάδα, και όχι μόνο για την Ελλάδα».

Ο καθηγητής γεωστρατηγικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Φίλης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Ερντογάν θα το θεωρήσει πολύ μεγάλη νίκη και αυτό είναι το δυστύχημα της όλης υπόθεσης, υπό την έννοια ότι δεν θα καταλάβει και δεν θα διδαχθεί από το αποτέλεσμα. Θα θεωρήσει, για άλλη μία φορά, ότι πέτυχε αυτό που ήθελε, άρα θα γίνει πιο επικίνδυνος και πιο απολυταρχικός».

«Θα είναι πολύ δύσκολοι οι επόμενοι μήνες», είπε ο κ. Φίλης και τόνισε πως «υπάρχει μεγάλο θέμα με τον Ελληνισμό. Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, το πρόβλημα ίσως να εστιάζεται περισσότερο στην Κύπρο, παρά στην Ελλάδα, αν θα μπορούσαμε να πούμε πού θα επικεντρωθεί η επιθετικότητα του κ. Ερντογάν και η εξαγωγή της αστάθειας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...