ΗΠΑ

Θρίλερ στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας: Απέλπιδες προσπάθειες των ΗΠΑ να εντοπίσουν άγνωστο υποβρύχιο που φέρει βαλλιστικούς πυραύλους - Τεράστια κινητοποίηση (βίντεο)



Τεράστια κινητοποίηση πραγματοποιούν οι αμερικανικές αρχές και το ναυτικό των ΗΠΑ μετά τις πληροφορίες για ύπαρξη υποβρυχίου κοντά στις ακτές της Καλιφόρνιας το οποίο έχει σπείρει τον πανικό .

Το υποβρύχιο εικάζεται ότι μπορεί να είναι ρωσικό ή βορειοκορεατικό και εθεάθη στην δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλώντας ανησυχίες για  πιθανή απειλή στην αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Σενάρια θέλουν το υποβρύχιο να ανήκει αποκλειστικά στην Βόρεια Κορέα μετά την κίνηση των ΗΠΑ να αποστείλουν το αεροπλανοφόρο Karl Vinson στην κορεατική χερσόνησο .

Για τον λόγο αυτόν αμερικανικά αεροσκάφη ΑΦΝΣ πετούσαν τρεις φορές πιο χαμηλά από το συνηθισμένο όριο στην περιοχή χρησιμοποιώντας ειδικό  λογισμικό πτήσης  με σκοπό να εντοπίσουν τυχόν ίχνη του υποβρυχίου .

Συγκεκριμένα αεροσκάφη ΕΡ-3Ε Aries II, τα οποία χρησιμοποιούνται για ηλεκτρονική επιτήρηση, αεροσκάφη  P-3C Orion, μαζί με ένα Boeing P-8 Poseidon που χρησιμοποιούνται για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, αναζητούν εναγωνίως το υποβρύχιο.

Τα στρατιωτικά αεροσκάφη διενεργούν έλεγχο στα παράκτια ύδατα από το Λος Άντζελες μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό.

Παρόλα αυτά και η ιδέα και μόνο ότι ένα υποβρύχιο πιθανόν της Βόρειας Κορέας με βαλλιστικούς πυραύλους ευρίσκεται κοντά στην ακτή της Καλιφόρνια αποτελεί εφιάλτη για την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία.

Ο  εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) στο  υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε: «Εμείς θα αποδείξουμε ότι οι ΗΠΑ υλοποιούν αλόγιστες κινήσεις μιλώντας για εισβολή στη Βόρεια Κορέα και έχοντας  φτάσει σε ένα σοβαρό στάδιο. Η ΛΔΚ είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε κατάσταση πολέμου  από τις ΗΠΑ», κατέληξε η ανακοίνωση.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Bόρεια Κορέα: Είχαμε δίκιο που αναπτύσσουμε πυρηνικά – Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο), αναφέραμε για τις καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω πρόκληση από τις ΗΠΑ μετά την αποστολή αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην κορεατική χερσόνησο προειδοποιεί επισταμένα τώρα η Βόρεια Κορέα.

«Θα θεωρήσουμε τις ΗΠΑ τελείως υπεύθυνες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκληθούν από τις εξοργιστικές κινήσεις της. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε μορφής πόλεμο που θέλει η Αμερική» δήλωσε εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το κρατικά ελεγχόμενο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αποστολή του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson στην περιοχή «αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είχαμε δίκιο όταν αυξάναμε τις στρατιωτικές δυνατότητες μας για αυτοάμυνα με βασικό όπλο την πυρηνική μας δύναμη».

«Θα λάβουμε τα πιο σκληρά αντίμετρα απέναντι στους προβοκάτορες προκειμένου να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας από τη δύναμη των όπλων» κατέληξε στο μήνυμα του ο εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ.

Πληροφορίες του ξένου τύπου φέρουν τους Βορειοκορεάτες να έχουν τρομερά σχέδια για κτυπήματα εντός  ΗΠΑ με στόχο την πρόκληση πολλών χιλιάδων θυμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...