Πολιτική

Θεοδωράκης: Κατηγορώ την Γεννηματά ότι υποκινεί αποστασίες βουλευτών μου

Βαριές κατηγορίες κατά της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε ευθέως την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κινήσεις αποστασίας από τη συχνότητα του Realfm 97,8.

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις με την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους βουλευτές του Ποταμιού να αποστατήσουν και να φύγουν και να πάνε στις τάξεις της», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν κατηγορεί την κ. Γεννηματά για κινήσεις αποστασίας ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Μα προφανώς. Γιατί ξαφνιάζεστε; Όταν καλεί από μικροφώνου δημοσίως και λέει: “ελάτε εδώ να κάνουμε το μεγάλο κόμμα”, που ξανακούστηκε αυτό το πράγμα;».

Και σημείωσε: «Το να διαφοροποιηθεί ένας βουλευτής από τη γραμμή του κόμματός του είναι δικαίωμά του, Δημοκρατία έχουμε. Και προφανώς έχει και δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθεί. Αλλά το να έχει κάποιος εκλεγεί από ένα κόμμα και σε ένα χρόνο να λέει το κόμμα μου αυτό μίκρυνε και πάω σε ένα άλλο κόμμα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία επιλογή εκτός δημοκρατικού πλαισίου. Και δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την κουβέντα».

Για το ζήτημα της αξιολόγησης ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αν δειλιάζει να έρθει στη Βουλή και να παραδώσει την εντολή.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει προτεραιότητα ο τόπος είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Βέβαια αν η κυβέρνηση δειλιάζει να κλείσει την αξιολόγηση, δεν θέλει να την κλείσει, θεωρεί ότι μπορεί να πορεύεται έτσι, τότε θα πρέπει να έρθει στη Βουλή να παραδώσει την εντολή, γιατί αυτή η χώρα δεν αντέχει σε άλλη παράταση», είπε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος πρόσθεσε ότι: «στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Στην επισήμανση ότι μπορεί κάποιος από τα λεγόμενά του να τον κατηγορήσει ότι «μαγειρεύει οικουμενική» ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των οικουμενικών κυβερνήσεων τις οποίες αποκάλεσε: «κυβερνήσεις-σούπας».

«Εγώ, όπως ξέρετε, δεν είμαι υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης, γιατί οι οικουμενικές κυβερνήσεις είναι κυρίως κυβερνήσεις-σούπας. Δηλαδή να τα βρούμε όλοι μεταξύ μας, να μην διαφωνεί κανείς... Μα πως να μην διαφωνούμε; Άλλα πράγματα λέει το Ποτάμι, άλλα η ΝΔ, άλλα το ΠΑΣΟΚ, άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος πρέπει να αποφασίζει ποιος τον κυβερνάει. Άλλο η συνεργασία, μία κορυφαία στιγμή που θα βάλει πλάτη ο καθένας από μας για ένα κορυφαίο θέμα, αλλά κυβερνήσεις οικουμενικές ή κυβερνήσεις όλου, όπως λένε, του δημοκρατικού τόξου και όλου του ευρωπαϊκού φάσματος δεν οδηγούν πουθενά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...