Οικονομία

Επιστρέφει η τρόικα την Τρίτη με χρονοδιάγραμμα για συμφωνία ως το τέλος Μαΐου

Βούληση των δανειστών για ολοκλήρωση της συμφωνίας έως το τέλος Μάιου διαβλέπουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Η παραπάνω εκτίμηση εκφράστηκε μετά τις επαφές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ συναντήθηκε χθες με τους Κριστίν Λαγκάρντ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μισέλ Σαπέν.

«Το κλίμα στις συναντήσεις ήταν θετικό και εποικοδομητικό. Διαφάνηκε η βούληση να ολοκληρωθεί η συμφωνία έως το τέλος Μαΐου», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.Πληροφορίες real.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια θα αφιχθούν στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη και θα αναχωρήσουν την 1η Μαΐου.

Το πρόγραμμα τους θα είναι "σφιχτό". Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής: Πρώτα θα υπάρξει πολιτική συμφωνία, ύστερα σύνταξη του Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP), θα ακολουθήσει η τεχνική συμφωνία, το staff level agreement και εν συνεχεία η συζήτηση για το χρέος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πέρα από τις συναντήσεις του στην έδρα του ΔΝΤ είχε και επαφές με επενδυτές οι οποίες όμως δεν ανακοινώθηκαν.

Στο σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνεται συνάντηση του με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί και τον Άντι Μποκόλ, τον Βοηθό υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης