Ρωσία

Το κύκνειο άσμα του Ερντογάν: Τούρκοι τρομοκράτες συνελήφθησαν στην Κριμαία - 3.500 Ρώσοι αστυνομικοί ετοιμάζονται για «τρομοκρατικό όλεθρο» στην χώρα - Τι αναμένει η Μόσχα από την ΝΤΠ

Νέες εξελίξεις άκρως επικίνδυνες για την Άγκυρα και τα "βρώμικα παρακλάδια της στην Κριμαία με τα  οποία προσπαθεί να διασπείρει τον τρομοκρατικό όλεθρο αφού πρώτα έδωσε τα "χημικά όπλα" στην αντιπολίτευση στην Συρία για να ενοχοποιηθεί ο Άσαντ  .

Σε αγαστή συνεργασία με την CIA, η ΜΙΤ προετοιμάζει καιρό τώρα και την ρωσική αποσταθεροποίηση στην Χερσόνησο της Κριμαίας , την οποία δεν έχει αναγνωρίσει ως ρωσική επικράτεια.

Τουρκικής καταγωγής Τάταροι και μέλη των «Γκρίζων Λύκων» συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές ( FSB) ως  εξτρεμιστές σε  ειδική επιχείρηση της FSB στη νότια περιοχή Μπακχισαράι Κριμαίας. Το όλο περιστατικό προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Ερντογάν για την δράση της ΜΙΤ με τα παρακλάδια της.  

«Ένας Ρώσος αστυνομικός έριξε μια προειδοποιητική βολή στον αέρα ...κανείς δεν τραυματίστηκε αφού όλοι οι Τούρκοι είχαν περικυκλωθεί  χωρίς  να το πάρουν  χαμπάρι.

Η βολή έγινε ως προειδοποίηση για να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες της οργάνωσης καθώς και να σταματήσουν την αντίσταση τους στην αστυνομία », δήλωσε ο A. Kondrashova εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με άλλους φορείς, και σε αυτήν κατασχέθηκαν εξτρεμιστικά έντυπα, σημαίες και πολλά άλλα .

Το όνομα της εξτρεμιστικής οργάνωσης δεν αποκαλύφθηκε, αλλά μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι η τρομοκρατική ομάδα ονομάζεται Hizb ut-Tahrir, και ότι έχει σχέσεις με τους «αδελφούς» Τούρκους.

Η οργάνωση  δραστηριοποιείται στην κοινότητα των Τάταρων της Κριμαίας καθώς και άλλα μέρη της Ρωσίας. Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν επιδρομή σε «πυρήνες» της  Hizb ut-Tahrir μαζί με τους οποίους συνέλαβαν και μέλη  των«Γκρίζων Λύκων» που οργώνουν  την περιοχή δρώντας παράλληλα με τους τουρκογενείς άλλους τρομοκράτες.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο στρατιωτικών έθεσε σε συναγερμό περίπου 3.500 επίλεκτους στρατιώτες μέσα από ένα ειδικό «συμπληρωματικό» πρόγραμμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας μέσω άσκησης σε διάφορες περιοχές της αχανούς ρωσικής επικράτειας .

Η τελευταία άσκηση έλαβε χώρα στην Άπω Ανατολή κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προεδρική εντολή με σαφή προσανατολισμό ένα επερχόμενο κύμα τρομοκρατίας από Τσετσένους μαχητές με σκοπό την αποσταθεροποίηση της ρωσικής κυβέρνησης .

Η εκπαίδευση ήταν άμεσο επακόλουθο της θανατηφόρας επίθεσης της περασμένης εβδομάδας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης , η οποία σκότωσε 15 και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Μετά το περιστατικό υλοποιήθηκε μια σειρά από επιδρομές της αστυνομίας στην Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας, όπου βρέθηκαν τρεις τουλάχιστον επιπλέον εκρηκτικές συσκευές και μια αποθήκη με όπλα.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για φερόμενους δεσμούς με τον ύποπτο βομβιστή Akbardzhon Jalifof , έναν 22χρονο γεννημένο στην  Κιργιζία Ρώσο υπήκοος.

Αυτό όμως που κατανόησαν οι Ρώσοι και ανέμενε και ο  πρόεδρος Πούτιν είναι η υλοποίηση σχεδίου αποσταθεροποίησης του εσωτερικού της χώρας από την δύση και ειδικά τις ΗΠΑ με την "βοήθεια" του Ερντογάν .

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε τρία περιστατικά με  τρομοκρατική δράση σε τρία  διαφορετικά σημεία και πόλεις .

Στην Αγία Πετρούπολη η αστυνομία ανέφερε ότι είχαν απενεργοποιηθεί δύο άλλοι εκρηκτικού μηχανισμοί, ένας  στο μετρό και ένας σε ένα κτίριο κατοικιών, μερικές ημέρες μετά την αρχική έκρηξη. Εν τω μεταξύ, ένας αστυνομικός στο Ροστόφ τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά την αφαίρεση ενός  ύποπτου πακέτου στο δρόμο .

Αυτό έθεσε αμέσως τις ρωσικές αρχές  σε υψηλή επιφυλακή για περαιτέρω βομβιστικές επιθέσεις, ενώ ανασύρθηκαν σχέδια κινητοποίησης για αυτές ακριβώς τις καταστάσεις.

Στην άσκηση αυτής της εβδομάδας, οι στρατιώτες εφάρμοσαν 35 σενάρια από 200 στρατιωτικές μονάδες σε Buryatia, Βαϊκάλη, Khabarovsk, Primorsky, Καμτσάτκα, Αμούρ, Σαχαλίνη και τις εβραϊκές αυτόνομες περιοχές.

 

«Οι δυνάμεις ασκούνται στις εξουδετέρωση ενόπλων μαχητικών ομάδων, την εξασφάλιση στρατιωτικών στόχων, την απελευθέρωση ομήρων σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και τον έλεγχο των ζημιών σε περίπτωση απελευθέρωσης τοξικών ουσιών», ανακοίνωσε ο  Αλέξανδρος Γκορντέεφ εκπρόσωπος της στρατιωτικής περιοχής.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εδραίωσε την εξουσία στα πρώτα χρόνια της προεδρίας του, κερδίζοντας την φήμη του «σκληρού ηγέτη» με σκληρές απαντήσεις σε εξτρεμιστικές απειλές.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι έχει συχνά συγχέει  παραστάσεις πραγματικής δημόσιας διαφωνίας με την απειλή της διαταραχής και τις επισύρει  ως δικαιολογία για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες.

Εν τω μεταξύ, στα ανατολικά της Ρωσίας διενεργείται άλλη άσκηση πριν  την επίσκεψη αυτή την εβδομάδα στην  περιοχή του υφυπουργού χώρας Άμυνας, Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.

Η επίσκεψη του Μπουλγκάκοφ συμπίπτει με την εβδομάδα συνεχών ασκήσεων  αντι-τρομοκρατίας από το στρατό και ναυτικό στον  Ειρηνικό ενώ τα ανθυποβρυχιακά σκάφη  Admiral Pantaleev και Admiral Vinogradov θα ρίξουν με πραγματικά πυρά σε στόχους.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό όμως στην πάντα μυστικοπαθή Ρωσία είναι ότι αναμένουν κύμα τρομοκρατίας ανάλογο με της Γαλλίας και της Γερμανίας λόγω της πολιτικής Πούτιν στην νέα τάξη πραγμάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει τα σχέδια αυτά εδώ και καιρό και προσαρμόσει την ίδια την κοινωνία δημιουργώντας την παλλαϊκή άμυνα σε κάθε γειτονιά, για να μπορέσει να επιβιώσει το ρωσικό σύστημα. Πρόκειται για αντιγραφή συστήματος από την εποχή του μεγάλου πατριωτικού πολέμου και των Σοβιέτ που αποσκοπούσε στην επιβίωση της αχανούς χώρας από την ναζιστική επίθεση

https://youtu.be/8ttwFFy4kDE

https://youtu.be/oBSLQV89QFM?t=31

 

https://youtu.be/ZMQ-BkwRo8Y?t=4

 

https://youtu.be/yecTyGu41o0?t=2

https://youtu.be/E4P5hGvyLjw?t=3

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ