Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύλληψη Τούρκου σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη- Ανήκει στους Bordo Bereli;

Θρίλερ στη Σύμη με τη σύλληψη ενός 27χρονου Τούρκου υπηκόου σε ερημική παραλία. Το περιστατικό αυτό έχει κινητοποιήσει όλες τις Υπηρεσίες καθώς απέναντι από την Σύμη υπάρχει τουρκική στρατιωτική βάση με ραντάρ και μονάδα ειδικών δυνάμεων, μέλη των οποίων υπήρχε η εκτίμηση ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα και υπήρχε η ανησυχία στην ελληνική πλευρά, μη τυχόν επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα με φουσκωτά σκάφη.

Ο νεαρός, έφθασε μόνος του σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη.

Δήλωσε πως είναι δικηγόρος, και έδειξε επαγγελματική ταυτότητα, ενώ είχε στην κατοχή του και διαβατήριο.

Ο νεαρός, νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε μια ερημική παραλία της βραχονησίδας.

Τον είχε αποβιβάσει εκεί, τούρκος διακινητής με ταχύπλοο σκάφος, ο οποίος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις ελληνικές αρχές και αυτό είναι που προκαλεί έντονη ανησυχία...

Ο 27χρονος φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις λιμενικές αρχές, πως για την «αποκλειστική» μεταφορά του στην Ελλάδα έδωσε στον δουλέμπορο περίπου 2.500 ευρώ, χωρίς να υπάρχει άλλος διακινούμενος στο σκάφος, κάτι που προκάλεσε τις υποψίες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι μέσω πληροφοριακών διαύλων επιχειρούν να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία ταυτότητας που δήλωσε είναι τα πραγματικά και αν διώκεται από τις τουρκικές αρχές.

Η ενέργεια διαφυγής του σε τόσο νεαρή ηλικία δεν μπορεί ακόμη να εξηγηθεί, ενώ ούτε ο ίδιος απαντά στις ερωτήσεις των λιμενικών για τους λόγους που τον οδήγησαν να έρθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ δεν φαίνεται να έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να  υποβάλλει αίτημα πολιτικού ασύλου.

Σημειώνεται επίσης ότι το προηγούμενο καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η Ρόδος και η Σύμη, ήταν τα νησιά τα οποία αποτέλεσαν σημεία έντονων περιπολιών των ελληνικών αρχών με ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να αποτρέψουν μαζικές προσπάθειες εισόδου ατόμων που συμμετείχαν σε αυτό.

Επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολές σε στελέχη συνοριακών σταθμών της χώρας μας να γίνονται λεπτομερής έλεγχοι σε όσους περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα εξαιτίας της ρευστής πολιτικής κατάστασης στην γειτονική χώρα.

Οι αστυνομικοί καλούνται να δακτυλοσκοπούν όσους περνούν από Τουρκία και να ελέγχουν διεξοδικά τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στα χερσαία σύνορα του Έβρου και της Ορεστιάδας, ενώ αντίστοιχη ενεργοποίηση υπάρχει στα κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ