Μέση Ανατολή

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ ξεκινούν επιθέσεις με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας με την υποστήριξη της Τουρκίας - Απειλές προς την Μόσχα - Πάμε για Γ ΠΠ


Toυ Κώστα Κομποθέκρα

O Θεός να βάλει το χέρι του γι αυτό που πάει να κάνει ο Ν.Τραμπ και η παρέα του καθώς ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.Τ.Μάτις, τον ενημερώνει για όλες τις στρατιωτικές επιλογές και ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τις επαφές με τους ηγέτες των χωρών της Συμμαχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν.Τραμπ θα προχωρήσει στη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ή "ζώνη ασφαλείας" όπως λέγεται, μια πάγια επιδίωξη της Αγκυρας.

O Λευκός Οίκος εξετάζει τις στρατιωτικές επιλογές που του παρουσίασε το Πεντάγωνο ως αντίδραση στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας στην Ιντλίμπ την Τρίτη, τόνισε Αμερικανός αξιωματούχος.

Αυτός ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ενώ οι επιλογές δράσης, που παρουσιάστηκαν έπειτα από αίτημα του Λευκού Οίκου, περιλαμβάνουν ιδίως πλήγματα που θα επιτρέψουν να καθηλωθούν στο έδαφος τα πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας.

Δηλαδή επιθέσεις με πυραύλους κρουζ!
https://twitter.com/Conflicts/status/850068103279063042

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επίσης μετέδωσε, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο, ότι το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος εξετάζουν ενδελεχώς τις στρατιωτικές επιλογές που έχουν.

Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις θα συζητήσει τις επιλογές αυτές κατά τη συνάντησή του με το πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην εξοχική του κατοικία στην Φλόριντα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ο Μάτις αναμένεται να μεταβεί αργότερα σήμερα στην Φλόριντα. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι συζητήσεις σχετικά με την αμερικανική αντίδραση ήδη διεξάγονται μεταξύ του Μάτις και του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Χ.Ρ Μακμάστερ.

Ήδη ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον έκανε μια απίστευτη κυβίστηση και ενώ πριν λίγες μόνο ημέρες έλεγε ότι ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για την μοίρα του Μ.Άσαντ τώρα μόλις είπε ότι:

"Δεν υπάρχει ρόλος για τον Μ.Ασαντ στη Συρία. Ήδη υπάρχουν επαφές για τη δημιουργία ενός συνασπισμού ο οποίος θα τον απομακρύνει"

Δηλαδή ΝΑΤΟΪϊκή επέμβαση ή όπως αλλιώς θα την ονομάσουν!

Μάλιστα ο Τίλερσον προειδοποίησε τη Μόσχα λέγοντας:

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πληροφορίες που έχουμε δείχνουν ότι οι δυνάμεις του Άσαντ  είναι υπεύθυνες για την επίθεση".

"Είναι πολύ σημαντικό η Ρωσία να σκεφτεί προσεχτικά την υποστήριξη της προς τον Άσαντ"!

Ήδη η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σεβαστεί κάτι τέτοιο ενώ Χεζμπολάχ και Ιράν είναι και αυτοί έτοιμοι για όλα καθώς το Ισραήλ προσπαθούσε να εκβιάσει νέα κατάρριψη σήμερα με αεροπορικές επιδρομές κοντά στα βουνά Qalamoun κοντά στη Δαμασκό.

 

Αμερικανοί Πεζοναύτες βρίσκονται πάνω σε αμφίβια πλοία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και αναμένουν διαταγές.

Ταυτόχρονα Αμερικανοί απαιτούν από τον Ρεξ Τίλερσον να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Ρωσία η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11-12 Απριλίου για συνομιλίες με τον Σ.Λαβρόφ.

Οι Αμερικανοί διαδίδουν παντού ότι έχουν καταγράψει στα ραντάρ συριακό μαχητικό να ρίχνει τις βόμβες με τα χημικά εναντίον των ανταρτών στην Ινλίμπ.

Φυσικά απώτερος σκοπός των Αμερικανών είναι η δημιουργία μιας αυτόνομης περιοχής της Β.Συρίας με τους Κούρδους κυρίαρχους

Ταυτόχρονα, έτοιμο σχέδιο εισβολής στη Συρία με στόχο αυτή τη φορά την πτώση του εκλεγμένου προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ φέρεται να έχει καταστρώσει και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία, δηλώνοντας πως η Τουρκία θα υποστηρίξει στην πράξη τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αποφασίσει να προβεί σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος «αξιοποίησε» τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά την επίθεση με χημικά σε πόλη της Συρίας.

«Αν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση, η Τουρκία θα την υποστηρίξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν την Πέμπτη, φανερώνοντας τα σχέδιά του, ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του για τη δρομολόγηση τριών διαφορετικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων, των τζιχαντιστών και της FETO.

Μάλιστα, δεν δίστασε, εμμέσως πλην σαφώς, να «προκαλέσει» τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως «αν τα λόγια του Αμερικανού προέδρου δεν είναι μόνο λόγια, είμαστε έτοιμοι».

Παγκόσμιες πολεμικές εξελίξεις...


  1. <meta http-equiv="refresh" content="0;
    URL=https://mobile.twitter.com/i/nojs_router?path=%2Fssysfakb">
    1. <meta http-equiv="refresh" content="0;
      URL=https://mobile.twitter.com/i/nojs_router?path=%2Fssysfakb">

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...