Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλες μετακινήσεις και αναπτύξεις χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας - "Θα απαντήσουμε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό" λέει ο Κιμ - Σε «κόκκινο συναγερμό» τα κινεζικά βομβαρδιστικά και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σεούλ


Kαι η Νότια Κορέα έθεσε την Παρασκευή τις Ένοπλες Δυνάμεις της σε ύψιστο συναγερμό ενώ υπάρχει μετακίνηση και ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων με κατεύθυνση βορειοδυτικά της Σεούλ ενώ αμερικανικά άρματα μάχης  και τεθωρακισμένα εντοπίστηκαν στον σταθμό Noryangjin με κατεύθυνση βορειοανατολικά.

Αυτή τη στιγμή παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και στρατιωτικού υλικού και από τις δύο χώρες στα σύνορα.

"Τώρα που κατέχουμε πυρηνική ισχύ ικανή για να προστατευτούμε από τις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ, θα απαντήσουμε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, με ολοκληρωτικό πόλεμο σε ολοκληρωτικό πόλεμο και στον πυρηνικό πόλεμο με δικό μας πυρηνικό χτύπημα και θα βγούμε νικητές στην τελική μάχη με τις ΗΠΑ" τόνισε η Β.Κορέα.

Οι Αμερικανοί λένε ότι υπάρχει ασυνήθιστη δραστηριότητα των Κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές που κάνουν λόγο για μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων προς τα σύνορα με Βόρεια Κορέα.

Εκπρόσωποι από ΗΠΑ, Ν.Κορέα και Ιαπωνία θα συναντηθούν την Τρίτη για να συζητήσουν τα σχέδια για επιπλέον άσκηση πίεσης στη Β.Κορέα και για να διασφαλιστεί ο εποικοδομητικός ρόλος της Κίνας στην επίλυση της Κρίσης όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, είπε ότι τις τελευταίες ώρες έχουν παρατηρηθεί μερικές ασυνήθιστες κινήσεις και ότι είναι σίγουρος ότι ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, θα προσπαθούσε πολύ σκληρά να πιέσει τη Β.Κορέα για το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα.

Δεν διευκρίνισε όμως ποιες είναι αυτές οι κινήσεις.
https://twitter.com/foreignpolicy77/status/855155509070090240

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι στο «κόκκινο» και πάλι μετά τις απαντήσεις των Βορειοκορεατών οι οποίοι προκαλούν τους Αμερικανούς «προειδοποιώντας με επίθεση σε αμερικανικό έδαφος ».   

Μετά το γεγονός αυτό, Κινεζικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη έχουν μετασταθμεύσει κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα λόγω του φόβου πολέμου  μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Πεκίνου έχουν αυξήσει την ετοιμότητα τους για εκτοξεύσεις πυραύλων Cruise που μεταφέρουν τα  πολεμικά τους αεροσκάφη , σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Τα κινεζικά αεροσκάφη προετοιμάζονται πυρετωδώς σε αεροπορικές βάσεις  κοντά στα σύνορα της Κίνας  με τη Βόρεια Κορέα.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο ανεξέλεγκτα αδίστακτος Βορειοκορεάτης  ηγέτης  Kim Jong-un θα πυροδοτήσει έναν πυρηνικό πόλεμο αφού υποσχέθηκε να ξεκινήσει μια "υπερβολικά ισχυρή επίθεση " στις ΗΠΑ.

Αμερικανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρξε "έκτακτος" αριθμός κινεζικών στρατιωτικών αεροσκαφών που είναι σε ετοιμότητα για μια πιθανή σύγκρουση. Το  Πεκίνο προσπαθεί "να μειώσει το χρόνο  αντίδρασης  σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βόρεια Κορέα", δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Η Κίνα έχει ήδη αποστείλει 150.000 στρατιώτες προς τα σύνορα εν μέσω φόβων για κρίση προσφύγων, σύμφωνα με αναφορές.

Οι φόβοι για πόλεμο στην Βόρεια Κορέα, αυξάνεται από ώρα σε ώρα καθώς ο Βορειοκορεάτης ηγέτης προετοιμάζει συνεχώς τις ένοπλες δυνάμεις του για αυτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα και με Κινέζους αξιωματούχους .

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι είχαν συζήτηση για την βορειοκορεατική σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και στην οποία συμφώνησαν για την από κοινού δράση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών δεσμεύθηκαν να εφαρμόσουν ενεργά τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους αρχηγούς κρατών των δύο χωρών για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας και να προετοιμαστούν για μια σειρά από υψηλού επιπέδου ανταλλαγές στο εγγύς μέλλον.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι η Κίνα και η Ρωσία απολαμβάνουν σταθερή αμοιβαία εμπιστοσύνη και είναι έτοιμες να ενισχύσουν τη στρατηγική του συντονισμού σε περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Η Κίνα ήταν παραδοσιακά ο μοναδικός σύμμαχος του Κιμ αλλά τώρα η κινεζική υπερδύναμη φαίνεται να τηρεί αποστάσεις από έναν ενδεχόμενο  πόλεμο Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ.

Την ίδια στιγμή οι  αμερικανικές και νοτιοκορεατικές στρατιωτικές δυνάμεις διεξάγουν πολεμικές ασκήσεις  στην περιοχή με την επωνυμία  «Max Thunder» ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην Βόρεια Κορέα.

Την ίδια ώρα, η Κίνα έθεσε από σήμερα σε εφαρμογή την απαγόρευση εισαγωγών φορτίων άνθρακα από τη Βόρειο Κορέα ως αντίποινα στις πυραυλικές δοκιμές.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η κινεζική ηγεσία ανακοίνωσε ότι μαζί με τη Σεούλ, εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Πιονγκιάνγκ και του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν σε περίπτωση που υπάρξουν νέες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές.

Ένας στόλος πλοίων της Βορείου Κορέας επιστρέφουν στη βάση τους, στο λιμάνι Νάμπο, με περισσότερα από αυτά να είναι πλήρη φορτίου, μετά από τη διαταγή του Πεκίνου προς τις εμπορικές εταιρίες να επιστρέψουν τα φορτία άνθρακα που προέρχονται από τη διεθνώς απομονωμένη χώρα.

Μετά τις επαναληπτικές πυραυλικές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις και την άσκηση διεθνούς κριτικής, η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές κάρβουνου από τη Βόρεια Κορέα στις 26 Φεβρουαρίου, στερώντας από την Πιονγιάνγκ τα έσοδα από το πιο εξαγωγικό προϊόν της.  Η επίσημη διαταγή των τελωνείων της Κίνας για την απαγόρευση των εισαγωγών άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα εκδόθηκε στις 7 Απριλίου και σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή.

Οι δύο αυτές κινήσεις της Κίνας έρχονται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι είναι έτοιμος να «ρυθμίσει» μόνος του το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα δίχως την αρωγή της Κίνας. Οι δηλώσεις αυτές είχαν γίνει λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του, Σι Ζινπίνγκ, στις ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά ο Ν.Τραμπ φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να ενημερώνει χώρες-στενούς συμμάχους των ΗΠΑ ότι επίκειται προληπτικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας. Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά έχει βαλθεί να αποδείξει ότι θα είναι ο καταστροφικότερος πρόεδρος όλων των εποχών. 

«Θα θεωρήσουμε τις ΗΠΑ πλήρως υπόλογες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλέσουν οι εξοργιστικές κινήσεις της. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όποια μορφή πολέμου θελήσει η Αμερική»,ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας. Και αυτό την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Νότια Κορέα μεταφέρονται διαρκώς Αμερικανικές δυνάμεις ενώ στην περιοχή βρίσκεται το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson με 4 ιαπωνικά αντιτορπιλικά. Σε λίγο θα ενωθεί μαζί τους το αμφίβιο πλοίοUSS America με 1000 ναύτες και 1600 πεζοναύτες.

Είμαστε πολύ κοντά σε μια αναμέτρηση με ανεξέλεγκτες συνέπειες. 

Tέλος, Αμερικανικό μαχητικό F-18 συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροπλανοφόρο Carl Vinson, νότια των Φιλιππίνων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού, ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει τραυματιστεί καθώς πρόλαβε και εκτινάχτηκε από το κάθισμά του.

Παράλληλα σημειώνεται πως ο ίδιος έχει εξεταστεί από ιατρικό προσωπικό.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ωστόσο δεν διευκρινίζεται το πότε έγινε αυτό το περιστατικό ούτε αν υπάρχουν ζημιές.


ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ

//players.brightcove.net/2540076170001/B1UbbrV5l_default/index.html?videoId=5403122518001#t=15s

https://youtu.be/sgMV8YcY1BI?t=1

https://youtu.be/INIz1LDTW8U?t=12

 

https://youtu.be/fNgJz1Mq5fI?t=5

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...