Υγεία

Δεν είναι πάντα αθώος - Αν νιώσετε αυτόν τον πόνο, τότε επισκεφτείτε τον γιατρό σας

Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί ότι τα συμπτώματα στο στομάχι μπορεί να οφείλονται σε παράσιτα. Ωστόσο συμβαίνει.
Υπάρχουν πολλά είδη. Μια πηγή τους είναι οι τροφές που έχουν μολυνθεί ή που δεν έχουν μαγειρευτεί επαρκώς.
Σκωληκοειδίτιδα

Οι περισσότεροι ασθενείς με σκωληκοειδίτιδα εμφανίζουν ξαφνικό πόνο που μπορεί να είναι αρκετά κακός ώστε να χρειάζεται να επισκεφτούν τα επείγοντα.

Η νόσος είναι πιο συχνή στα παιδιά και τους νέους και συνήθως αρχίζει με πόνο στη μέση της κοιλιάς που επεκτείνεται στο χαμηλότερο δεξί μέρος της.

Αν δεν αφαιρεθεί η σκωληκοειδίτιδα μπορεί να διαρραγεί οδηγώντας σε περιτονίτιδα, που είναι απειλητική για τη ζωή.
Έλκη

Το πεπτικό έλκος είναι συνήθης αιτία του πόνου στην κοιλιά.

Ο πόνος συνήθως εστιάζεται στη μέση και άνω περιοχή της κοιλιάς και ορισμένες φορές συμβαίνει μετά τα γεύματα.

Σημαντικές αιτίες είναι τα φάρμακα NSAID και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.
Πολλές τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Αν καταναλώνετε πολύ σορβιτόλη που περιέχεται σε ορισμένα προϊόντα χωρίς ζάχαρη μπορείτε να εμφανίσετε πόνο και διάρροια.
Ο περιορισμός διορθώνει τα συμπτώματα.
Στρες

Το στρες μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, υπέρταση, αυπνία και προβλήματα στο στομάχι. Η κατάθλιψη έχει συνδεθεί με προβλήματα στο πεπτικό, όπως και με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
Σύμφωνα με έρευνα, η κατάθλιψη μπορεί να προκαλεί τον στομαχόπονο ή ο συνεχής στομαχόπονος μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε άγχος και κατάθλιψη.
Τροφική δηλητηρίαση

Η τροφική δηλητηρίαση από ιούς ή βακτήρια μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι μαζί με διάρροια και εμετούς.
Ο Dr. Alaradi δήλωσε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις η τροφική δηλητηρίαση μπορεί να είναι σοβαρή ή μοιραία. Γενικά τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν περίπου 1-2 ημέρες

Ωστόσο, αν έχετε ιογενή γαστρεντερίτιδα μπορεί να διαρκεί περισσότερο.
Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου

Αποτελεί φλεγμονή στο εσωτερικό του λεπτού ή του παχέος εντέρου, εξηγεί ο Dr. Alaradi Περιλαμβάνει τη νόσο του Κρον και την ελκώδη κολίτιδα.

Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα και να οδηγήσει σε πόνο στην κοιλιά, μαζί με διάρροια και αιμορραγία από τον πρωκτό. Τα συμπτώματα είναι χρόνια.
Η πάθηση πρέπει να παρακολουθείται στενά, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο σοβαρά προβλήματα ακόμα και καρκίνο, αργότερα.
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Το σύνδρομο δεν είναι το ίδιο με τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Αν και η δεύτερη μπορεί να οδηγήσει επίσης σε χρόνιο πόνο στην κοιλιά και στις συνήθειες του εντέρου δεν είναι φλεγμονώδης νόσος και δεν σχετίζεται με αιμορραγία από το ορθό, σύμφωνα με τον Dr. Alaradi.

Γενικά επηρεάζει περισσότερες γυναίκες από άντρες, θεωρείται λιγότερο σοβαρή από τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και μπορεί να ρυθμιστεί μέσω αντιμετώπισης τω συμπτωμάτων όπως τα παυσίπονα.
Καρκίνος

Δεν είναι συχνό αλλά ο καρκίνος σε κάποιο όργανο της κοιλιάς μπορεί να προκαλέσει στομαχικό πόνο, συνήθως στα προχωρημένα στάδια, δήλωσε ο Dr. Alaradi.

Υπάρχουν συνήθως άλλα συμπτώματα, όπως απώλεια όρεξης και βάρους, εμετοί, επίμονο φούσκωμα και πρόσφατες αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...