Πολιτική

«Βόμβα» από το Βερολίνο: Ποιος είπε στον Σόιμπλε «μάζεψε τον Τσίπρα, δεν είναι σοβαρός»;

Ενοχλημένοι εμφανίζονται οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες από τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του την Κυριακή (09/04/2017) στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Antenna στο Βερολίνο, η εφημερίδα «Bild» στο φύλλο της Μεγάλης Δευτέρας (10/04/2017) δημοσιεύει επιστολή των βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ που ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να... τραβήξει τα λουριά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ο Πέτερ Ραμσάουερ λέει: «Ο κ. Τσίπρας παραβιάζει τα όσα συμφωνήθηκαν στην Μάλτα μέσα σε δυο μέρες. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σοβαρός».

Για την Ιστορία, να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Ραμσάουερ ήταν ο άνθρωπος που τον περασμένο Ιούλιο είχε επιδοθεί σε ένα απίστευτο ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον Έλληνα φωτορεπόρτερ, κατά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μη με αγγίζεις, βρωμιάρη Έλληνα».

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον ίδιο τον κ. Σόιμπλε ενώ έστειλε τελεσίγραφο στους Θεσμούς πως η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει κανένα μέτρο αν στην συμφωνία δεν περιλαμβάνονται και μέτρα για το χρέος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ