Μέση Ανατολή

Βρετανός ΥΠΑΜ Boris Johnson: «O Τραμπ θα βομβαρδίσει ξανά την Συρία - ΗΠΑ και G7 θα ανοικοδομήσουν την Συρία»

Σίγουρη είναι η κλιμάκωση στην Συρία απο τους Αμερικανούς του Τραμπ οι οποίοι εκτιμούν ότι με το  παλαιό σχέδιο "Σοκ και δέος" λύνονται όλα τα προβλήματα στην Συρία.   

Ο εκκεντρικός υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει χαρακτηρίσει τον  Άσαντ ως «τοξικό από κάθε άποψη» και θεωρεί ότι οι  ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τη Συρία και πάλι, παρά τις απειλές  ενός ολοκληρωτικού πολέμου από τη Ρωσία και το Ιράν.

Οι ΗΠΑ μετά την επίθεση στην αεροπορική βάση Al Shayrat στη Νοτιοανατολική Χομς, ως αντίποινα για την επίθεση χημικά όπλα κατά αμάχων στην πόλη Ιντλίμπ από την οποία έχασαν την ζωή τους   τουλάχιστον 80 άνθρωποι , θέλουν να επαναλάβουν την επίθεση.

«Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή τη στιγμή. Ήρθε η ώρα για τον Πούτιν να αντιμετωπίσει την αλήθεια για τον τύραννο που εξακολουθεί να στηρίζει», δηλώνει ο Βρετανός υπουργός.

 Η Ουάσιγκτον προειδοποίησε τη Συρία για νέες στρατιωτικές επιθέσεις που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, εάν συνεχίσουν να ρίχνουν  χημικά όπλα , με την διπλωματική λύση να είναι προτιμότερη.

Ο Βρετανός  υπουργός εξωτερικών ήταν ανένδοτος στην «κακόβουλη» επίθεση των Σύρων που έσπειρε  τον θάνατο σε τόσους αμάχους και ο ίδιος θεωρεί ότι αυτά ήταν η αρχή μόνο για  Ρώσους και Άσαντ.

Ο Alex Salmond υποστήριξε ότι  ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είναι σε «βαθύ  πολιτικό λήθαργο» μετά την συνάντηση που είχε  στον απόηχο της στρατιωτικής επέμβασης Τραμπ στην Συρία .

Ο Τζόνσον απάντησε: «Είμαι επικεντρωμένος στη συνεργασία με τις ΗΠΑ και των G7 οι οποίοι όταν λήξει ο πόλεμος θα ανοικοδομήσουν την Συρία, σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Rex Tillerson" .

Η Ρωσία αντέδρασε με οργή, υποστηρίζοντας ότι οι   ΗΠΑ υπονομεύουν  τις στρατηγικές προσπάθειες του Πούτιν στη χώρα.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς τον Πούτιν ότι ο χρόνος που υποστήριζε τον Άσαντ έχει περάσει. Με τη συνέχιση της στήριξης αυτού του ανθρώπου που δηλητηριάζει τον ίδιο τον λαό του, βλάπτει τη Ρωσία περαιτέρω στα μάτια του κόσμου», τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Ρωσία και  Ιράν όμως μαζί με την  Χεζμπολάχ προειδοποίησαν την Αμερική  ότι δεν θα επιτρέψουν  περαιτέρω επιθέσεις κατά του συριακού στρατού.

Οι στρατιωτικοί αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων σε μια κοινή δήλωση ανέφεραν: «Από τώρα και στο εξής θα ανταποκριθούμε με δύναμη σε κάθε παραβίαση των κόκκινων γραμμών με  την Αμερική να γνωρίζει την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σε όλους τους τομείς ».

Με λίγα λόγια ο Τραμπ διεκδικεί φιλέτο από την ανοικοδόμηση την συριακής επικράτειας σε ένα πόλεμο που έχει προσφέρει σχετικά λίγα ενώ το μεγαλύτερο διάστημα εκπαίδευε και τροφοδοτούσε τους τζιχαντιστές. Σίγουρα ο Πούτιν έχει τελείως διαφορετική άποψη για το θέμα αυτό.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...