Πολιτική

Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις για Γιάννο Παπαντωνίου - Ασκήθηκαν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις

Καταιγιστικές εξελίξεις έρχονται στις δικαστικές έρευνες για τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπογράφηκαν επί Γιάννου Παπαντωνίου!

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ( ξέπλυμα μαύρου χρήματος) για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που υπεγράφησαν επί Γιάννου Παπαντωνίου.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά το αίτημα της ανακρίτριας διαφθοράς, Ηλιάνας Ζαμανίκα, για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης μετά την αξιολόγηση πληθώρας στοιχείων αλλά και μαρτυρικών καταθέσεων και σε συνδυασμό και με τα νεότερα στοιχεία που εστάλησαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις αρχές Μαρτίου από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας για την ύπαρξη δύο λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι η άσκηση της νέας, συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, θα λύσουν τα χέρια των δικαστών που ερευνούν την υπόθεση και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αποκαλύψεις που θα δώσουν νέα διάσταση στην υπόθεση.

Μεταξύ των "θησαυρών" που έχει στα χέρια της η ανακρίτρια διαφθοράς και έχουν αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα σημαντικά είναι και κατάθεση γάλλου πρώην στελέχους εταιρείας που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο και ο οποίος έχει καταθέσει ότι δωροδοκήθηκε Έλληνας υπουργός. Επίσης η κυρία Ζαμανίκα αξιολόγησε ως ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που κατασχέθηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του επικεφαλής της ίδιας εταιρείας στη χώρας μας, που είχε άμεση γνώση των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για πολλές συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών.

Επίσης η ανακρίτρια είχε αξιολογήσει ως σημαντικά όσα έχουν προκύψει από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τον λογαριασμό "ομπρέλα" που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου στην Ελβετία και ο οποιος αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκαρντ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...