Πολιτική

Έβρος: Ιρακινός ήθελε να περάσει από την Ελλάδα με τα παιδιά του κρυμμένα στο αμάξι

Σχεδίαζε να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά ήθελε μαζί του και τα τρία ανήλικα παιδιά που είχε αποκτήσει με μια Σουηδέζα, ένας Ιρακινός που εμφανίστηκε οδηγώντας ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με σουηδικές πινακίδες κυκλοφορίας στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων στον Έβρο.

Ο 36χρονος αλλοδαπός είχε στο μυαλό του να περάσει στην Τουρκία και από εκεί στο Ιράκ και, για να μην δουν τα παιδιά του οι αστυνομικοί, τα είχε κρύψει κάτω από κλινοσκεπάσματα και ρούχα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου! Πριν περάσει τα σύνορα, όμως, υποβλήθηκε σε έλεγχο και βρέθηκαν δύο διαβατήρια των σουηδικών αρχών, τα οποία ανήκουν σε άλλα
άτομα.

Ο Ιρακινός συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Κήπων και ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο, όπου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έκπληκτοι κρυμμένα ένα 9χρονο αγόρι και δύο κορίτσια ηλικίας 3 και 7 χρόνων! Ήταν τα παιδιά του 36χρονου, που έχουν σουηδική υπηκοότητα και οι αρχές της Σουηδίας είχαν δημοσιοποιήσει την εξαφάνισή τους.

Μάλιστα, είχαν εκδώσει Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για αρπαγή ανηλίκων από γονέα σε βάρος του πατέρα τους, το οποίο εκκρεμούσε. Σε βάρος του Ιρακινού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και αρπαγή ανηλίκων, με την οποία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Ήδη κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής του ίδιου και των παιδιών του στην Σουηδία, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ