Υγεία

Φτιάξτε το δικό σας αποτοξινωτικό νερό!

Είτε σκοπεύετε να αποστασιοποιηθείτε από τα ζαχαρούχα ποτά, είτε να βοηθήσετε πραγματικά το σώμα σας να καθαρίσει από τυχόν τοξίνες που κρύβονται στον οργανισμό σας, αυτό το αναζωογονητικό μείγμα φρούτων και νερού θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους…

Διαλέξτε τα κατάλληλα φρούτα και λαχανικά όπως το καρπούζι, το αγγούρι, το λεμόνι, τα φύλλα μέντας και φυσικά προσθέστε νερό!

Γιατί το καρπούζι; Το καρπούζι βοηθάει το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες, διότι περιέχει την οργανική ένωση κιτρουλίνη, η οποία είναι ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί πως καθαρίζει το συκώτι και τα νεφρά. Επίσης, βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από την αμμωνία.

Από την άλλη, το αγγούρι περιέχει επίσης κιτρουλίνη, αλλά όχι τόσο πολύ όσο το καρπούζι.

Γιατί το νερό; Το νερό δεν είναι απλά καλό. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό! Πιστεύεται πως βοηθάει το σώμα να απομακρύνει τις δυσάρεστες τοξίνες και τα τυχόν «απόβλητα» που βρίσκονται στον ανθρώπινο οργανισμό, δίνοντας στα όργανα όπως το ήπαρ και τα νεφρά χρόνο να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

Γιατί το λεμόνι (ή το λάιμ); Το λεμόνι ή ο χυμός από λάιμ βοηθάει στην τόνωση και στη ρύθμιση της πεπτικής οδούς.

Γιατί τα φύλλα μέντας; Τα φύλλα μέντας προσφέρουν μία δροσερή γεύση στο ποτό σας. Εκτός του ότι βοηθούν στη χώνεψη, χαλαρώνουν τους μυς από τυχόν κράμπες στο στομάχι.

Για να φτιάξετε λοιπόν αυτό το δροσερό, αναζωογονητικό και φυσικά αποτοξινωτικό νερό θα χρειαστείτε:

-1-2 Λίτρα νερού, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε να είναι η γεύση
-1 καρπούζι ή 1 αγγούρι
-1 Λεμόνι ή λάιμ
-Μια Χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας (περίπου 10-13)
-Παγακια

Κόβετε το καρπούζι σε κύβους, αφαιρείτε τα κουκούτσια και το βάζετε σε μια κανάτα. Κόβετε έπειτα 1 ζουμερό λάιμ σε φέτες και ανακατεύετε με το καρπούζι. Προσθέτετε μια χούφτα από φρέσκα, αρωματικά, φύλλα μέντας και ρίχνετε 2 λίτρα κρύο νερό, γεμίζοντας όλη την κανάτα. Αφήστε το μείγμα να «καθίσει» όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Όταν θελήσετε να το πιείτε, βάλτε το σε μια κούπα με αρκετά παγάκια. Απολαύστε το!

post4life.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ