Αρχείο

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία ευνοούν την Μαρίν Λεπέν - Τρόμος στη Νέα Τάξη Πραγμάτων μην «τριτώσει» (Brexit, Τραμπ) και οδηγηθεί σε διάλυση η Ευρωζώνη

Το τρομοκρατικό χτύπημα χθες στη Γαλλία, σε έναν από τους πιο ασφαλής δρόμους του Παρισιού, τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς είναι σχεδόν βέβαιο πώς θα επηρεάσει και τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Αυτή που θα βγει ευνοημένη είναι η Μαρίν Λεπέν που ήδη βρίσκεται στη πρώτη θέση ή οριακά στην δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων και είναι δεδομένο πώς περνάει στον δεύτερο γύρο.

Η Γαλλία έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από τρομοκρατικά χτυπήματα στα οποία πρωτοστατούν τζιχαντιστές και φαίνεται πώς ο κύκλος αίματος όχι μόνο δεν κλείνει στην Ευρώπη, αλλά αντιθέτως αυξάνεται, δημιουργώντας μία αλλαγή στάσης απέναντι στους μετανάστες, στους μουσουλμάνους και ειδικά στους ισλαμιστές από τους πολίτες της Ε.Ε.

Οι συχνές επιθέσεις στη Γαλλία φαίνεται να συνδέονται με την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά και το γεγονός ότι είναι «ξέφραγο αμπέλι» όσον αφορά στις μυστικές υπηρεσίες και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν (σ.σ. αν και η τρομοκρατία δύσκολα μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί). Χθες, δύο δράστες, η ταυτότητα των οποίων δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι αργά τη νύχτα, «χτύπησαν» με Καλάσνικοφ περιπολικό, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και τραυματίζοντας έναν ακόμη.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μόλις δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών που αναμένεται να κρίνουν και το μέλλον της Γαλλίας. Και το λέμε αυτό γιατί είτε βγει η Μαρίν Λεπέν, είτε όχι, η μεγάλη αύξηση των ποσοστών του Εθνικού Μετώπου το οποίο τάσσεται κατά της εφαρμοζόμενης έως τώρα μεταναστευτικής πολιτικής και βεβαίως υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση σίγουρα θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα.

Από τις έως τώρα δημοσκοπήσεις η Μαρίν Λεπέν φαίνεται να προηγείται και να βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ ορισμένες μετρήσεις την δείχνουν να ακολουθεί οριακά στη δεύτερη θέση πίσω από τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν. Το τρομοκρατικό χτύπημα ωστόσο στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων εκτιμάται πώς θα δώσει πόντους στην επικεφαλής του κόμματος του Εθνικού Μετώπου.

Είναι δεδομένο πώς η Μαρίν Λεπέν θα περάσει στο δεύτερο γύρο και αυτό θα είναι μία μεγάλη νίκη για την ίδια και το κόμμα της και ταυτόχρονα μήνυμα προς τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμμένουν στην πολιτική της λιτότητας και της εξουθένωσης των λαών, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της παγκοσμιοποίησης και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ έχουν ήδη υποστεί δύο σημαντικές ήττες. Αυτή του Brexit, που λίγοι περίμεναν και αυτής της εκλογής του Ντόναλντ Τράμπ, που κανείς ωστόσο δεν ξέρει πώς θα λειτουργήσει. Αν επικρατούσε η Λεπέν στις γαλλικές εκλογές τότε είναι σχεδόν σίγουρο πώς η Ευρωζώνη θα διαλύονταν, καθώς η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου έχει πολλές φορές τονίσει πώς θα οδηγούσε τη χώρα της εκτός του κοινού νομίσματος, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ευρώπης που καθοδηγείται από το Βερολίνο.

Αν «τριτώσει» τότε θα υπάρξει ντόμινο αλλαγών στην Ε.Ε. Ήδη, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση νίκης της Μαρίν Λεπέν σπεύδοντας να εκτιμήσει πώς τυχόν επικράτηση της στις εκλογές θα δημιουργούσε «μείζονα αναταραχή» και θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και στην «διάλυση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτό θα συνεπαγόταν ασφαλώς μια μείζονα αναταραχή και έναν κίνδυνο διάλυσης της ΕΕ» έκρινε η Λαγκάρντ, ερωτηθείσα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC σχετικά με τους κινδύνους να ξεσπάσει οικονομική κρίση, στην περίπτωση που η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές και οδηγήσει την Γαλλία εκτός Ευρωζώνης.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο προσέφερε «προστασία από τη φρίκη του πολέμου. Χρειάζεται να το έχουμε στο μυαλό μας», υπενθύμισε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως αναφέραμε η νίκη της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθ' ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα θα συνασπίζονταν εναντίον της μετά τον πρώτο γύρο. Ωστόσο έχουμε δει ανατροπές το τελευταίο διάστημα. Λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν πώς η Μεγάλη Βρετανία θα βγει εκτός Ε.Ε. και πως στις αμερικανικές εκλογές θα επικρατούσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Μένει λοιπόν δούμε τι θα συμβεί στην Γαλλία και πώς θα διαμορφωθούν στη συνέχεια οι ισορροπίες στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...