Ένοπλες Συρράξεις

Συρία: Σωτήρια επέμβαση της ρωσικής αεροπορίας στην πόλη Νταράα (βίντεο)


Σωτήρια επέμβαση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην παραμεθόρια πόλη Νταράα της νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, που έσπευσε να γλιτώσει τον συριακό στρατό από μεγάλη ήττα.

Μετά από μια μακροχρόνια «ακινησία» στη μάχη για τον έλεγχο της πόλης Νταράα, πρωτεύουσας της επαρχίας Νταράα στη νότια Συρία, η οποία απέχει μόλις 13 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ιορδανία, η τζιχαντιστική οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ και οι σύμμαχοί της από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) σημείωσαν τις τελευταίες ημέρες νίκες επί του συριακού στρατού μέσα στην πόλη και φάνηκε να παίρνουν το πάνω χέρι.Πληροφορίες tribune.gr

Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις κατέλαβαν το Μεγάλο Σάββατο το 90% της συνοικίας Αλ Μανσίγια ύστερα από πάμπολλες επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα.

Οι τζιχαντιστές προωθήθηκαν εντυπωσιακά το Μεγάλο Σάββατο θέτοντας υπό τον έλεγχό τους δεκάδες οικοδομικά τετράγωνα στη συνοικία Αλ Μανσίγια συμπεριλαμβανομένου και του γνωστού τζαμιού Οκμπάχ Μπιν Ναφέ.

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να χάσει όλες τις συνοικίες στο νότιο τμήμα της πόλης, ο συριακός στρατός κάλεσε τη ρωσική πολεμική αεροπορία, που εξαπέλυσε περισσότερα από 50 αεροπορικά χτυπήματα στις συνοικίες Αλ Μπαλάντ και Αλ Μανσίγια, καταφέροντας τελικά να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών.

Αργά το Σάββατο κατέφθασαν στον υπό κυβερνητικό έλεγχο βόρειο τομέα της Νταράα σημαντικές ενισχύσεις στον συριακό στρατό, με στόχο να επιχειρηθεί αντεπίθεση στους τζιχαντιστές.
Δείτε βίντεο από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς, που συνεχίστηκαν και τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ