Ελληνοτουρκικά

Συναγερμός: Ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός ελληνικού εδάφους - Ποια είναι η επιχείρηση "Καταιγίδα"

Ο Αμπτνουλάχ Μποζκούρτ, πρώην διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Zaman σε αποκλειστική συνέντευξη αποκαλύπτει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν είναι έτοιμος για στρατιωτική επιχείρηση εντός ελληνικού εδάφους, χωρίς να καταλογίζει ο ίδιος συγκεκριμένη περιοχή αλλά πιθανόν αναφέρεται σε ελληνική νήσο ή βραχονησίδα.

«Και τα δύο είναι πιθανά, τόσο ένα θερμό επεισόδιο Ελλάδος –Τουρκίας όσο και ένα «ατύχημα». Ο Ερντογάν υιοθετεί τακτικές «ακροσφαλούς διπλωματίας» (brinkmanship) με στόχο να αντλήσει πολιτικό ,όφελος .

Σε αυτό το πλαίσιο είναι πρόθυμος να ρισκάρει και  να ανεβάσει την ένταση καθώς και να προχωρήσει σε μυστικές επιχειρήσεις σε ελληνικό έδαφος.

Δεν πιστεύω ότι θέλει να οδηγήσει την Τουρκία σε ένα πόλεμο με την Ελλάδα. Όταν κάποιος ωστόσο τα κάνει όλα αυτά υπάρχει κίνδυνος πολλά πράγματα να πάνε στραβά και να βρεθεί ξαφνικά ενώπιον ατυχημάτων ή καταστάσεων που δεν έχει προγραμματίσει», συνεχίζει ο πρώην διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας ο οποίος ζει στην Σουηδία .

«Ας μην ξεχνάμε άλλωστε  ότι ότι οι κανόνες εμπλοκής εφαρμόζονται από ανθρώπους στο πεδίο της δράσης. Αρκεί ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να καταρριφθεί ένα μαχητικό αεροσκάφος  όπως συνέβη με το ρωσικό SU-24 στην Συρία.

Η ουσία όμως και το πιο επικίνδυνο είναι το σχέδιο «επιχείρηση Καταιγίδα" (Oraj), που διαμορφώθηκε το 2003 από εθνικιστές στρατηγούς (φίλους του Ερντογάν σήμερα), και το οποίο είχε στόχο την κατακόρυφη αύξηση των πτήσεων πάνω από το Αιγαίο με στόχο να καταρριφθεί τουρκικό F-16 από ελληνικό μαχητικό μετά από στημένη προβοκάτσια.

Είχαν προβλέψει (οι Τούρκοι επιτελείς) ακόμη και την περίπτωση που τα ελληνικά αεροσκάφη δεν θα «παρασύρονταν» από την πρόκληση και τότε την «δουλειά» θα την αναλάμβανε ένας Τούρκος «ειδικός πιλότος» που θα κατέρριπτε αυτός τον «συνάδελφο του», για να κατηγορηθεί στην συνέχει η ελληνική πλευρά .

Στην συνέχεια θα είχαμε μπαράζ ψευδών ειδήσεων  στα τουρκικά ΜΜΕ για να  να δημιουργηθεί πολεμικό κλίμα», καταλήγει ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε άρθρο μας με τίτλο ( Κάτι σοβαρό και επικίνδυνο ετοιμάζεται στο Αιγαίο – Τουρκικός Τύπος: Η Ελλάδα θα προκαλέσει «επίτηδες» επεισόδιο μπροστά στο αδιέξοδο με την Τρόικα – Στήνουν προβοκάτσια οι Τούρκοι) με το οποίο αναφέραμε ότι ο παραλογισμός και η άκρατη υποταγή στα «κελεύσματα» του Σουλτάνου Ερντογάν έχουν προκαλέσει ομαδική παράνοια σε όλα τα επίπεδα στην γειτονική Τουρκία  και δηλώνουν ότι η Ελλάδα θα προκαλέσει «επίτηδες» στο Αιγαίο .

Όλα αυτά ισχύουν εκτός και αν υπάρχει ένα ακόμη «άγνωστο σενάριο» το οποίο αποφασίσθηκε από τα γνωστά «σκοτεινά κέντρα» ειδικά για το Αιγαίο και την κόντρα Ελλάδος και Τουρκίας.

Τούρκοι ειδικοί υποδεικνύουν στην κυβέρνηση Γιλντιρίμ ότι η χώρα πρέπει να είναι άκρως προσεκτική και να μην πέσει στην «ελληνική παγίδα» και καταστεί εύκολη δικαιολογία για την επιβίωση της Ελλάδας από την «στενωπό» της Τρόικας.

Με λίγα λόγια οι νέο-οθωμανοί είχαν την «δικαιολογία» έτοιμη καλλιεργούν κλίμα εδώ και μήνες ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τον αριθμό των πτήσεων  στο Αιγαίο κάνοντας πρόβες.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά σε εξελίξεις πρωτόγνωρες και λίαν επικίνδυνες για την χώρα μας.

Αυτό που είναι  σίγουρο είναι ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο και τα στελέχη μας θα δώσουν και την ζωή τους για την πατρίδα.

https://youtu.be/y1a0iEWWslk?t=1

https://youtu.be/oPcAYEnmS7U?t=4

https://youtu.be/TFMpQkNl5vs

 

https://youtu.be/-SyFNlbJLeg?t=2

https://youtu.be/GQ3xe1-eWr8?t=12

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ