Στο «στόχαστρο» η Ορθοδοξία: Το σχέδιο της νέα τάξης πραγμάτων και η δημιουργία των νέων «Σταυροφόρων» της Ευρώπης – Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός «Ορθόδοξου τόξου» (βίντεο)

Δημοσίευση: 16 Απριλίου 2017, 10:52 μμ

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ρωσία μετέφερε στις ΗΠΑ το Άγιο Φως – Σχέδιο «συνεργασίας» του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και της ρωσικής εκκλησίας.

Με αφορμή της αφή του Αγίου Φωτός στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αποκαλύφθηκε σχέδιο  από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄ και το ρωσικό πατριαρχείο για την προσπάθεια επίτευξης «ειρήνης» στους Αγίους Τόπους και κατ΄επέκταση στην Μέση Ανατολή και αναχαίτισης της ισλαμικής «καταιγίδας’ που απειλεί να σκεπάσει τα πάντα στο διάβα της.    

Η παρουσία ισχυρών ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Συρία , οι διωγμοί και οι μαζικές  δολοφονίες χριστιανών ορθοδόξων, ιερέων , και η προκλητική στάση όλων ανεξαιρέτως των μουσουλμάνων έχουν μεταλλάξει  και ενεργοποιήσει  πλήρως τα πατριαρχεία Μόσχας και Ιεροσολύμων στο να ενεργοποιηθούν αποφασιστικά και δυναμικά σε αυτήν την περιοχή. 

Οι Ρώσοι μάλιστα δραστηριοποιούνται πλέον αποφασιστικά στην περιοχή  αυτή, γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» τα σχέδια που υπάρχουν για την Μ.Ανατολή .


Η ειρήνη , η ασφάλεια, η ευημερία  είναι αρχικά το ζητούμενα από τα δύο πατριαρχεία τα οποία γνωρίζουν όμως ότι επίκειται ένας νέος πόλεμος με εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο ελέω Χεζμπολάχ , Χαμάς και Ιρανών στρατιωτικών συμβούλων που θα αιματοκυλήσει ολόκληρη την περιοχή  και όχι μόνο την Λωρίδα της Γάζας.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία αναζητά συνέχεια τρόπο για να παρεμβαίνει στην περιοχή λόγω του εκρηκτικού σκηνικού, των σχεδίων της νέας τάξης πραγμάτων, της ύποπτης πάντοτε στάσης των καθολικών και των πολεμικών σχεδίων του Τελ Αβίβ . Επίσης οι βομβιστικές επιθέσεις στην Αίγυπτο κατά των Κοπτών χριστιανών προδικάζουν το όλο βρωμερό σχέδιο που εκτελεί το Ισλάμ  από  το 2009.       

Όλα αυτά συνθέτουν ένα δύσκολο και κυρίως πολύπλοκο σκηνικό σε ολόκληρη την Α. Μεσόγειο  και την ΕΕ.

Παρόλα αυτά  φέτος για πρώτη φορά , το  Άγιο Φως θα παραδοθεί στις διάφορες γωνιές της Γης με την υποστήριξη του ρωσικού ιδρύματος Αγίου Ανδρέα, συμπεριλαμβανομένης, για το πρώτη φορά φέτος, των Ηνωμένων Πολιτειών.


«Πραγματοποιήθηκε η παράδοση της ιερής ευλογίας για πρώτη φορά στις ΗΠΑ με την  μεταφορά των λαμπάδων με το Άγιο Φως με ειδικό αεροσκάφος », τόνισε η υπηρεσία Τύπου του πρακτορείου ειδήσεων Interfax.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ μετά από πρωτοβουλία των ενοριτών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς.

Το Ιερό Φως δόθηκε  στις επισκοπές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,   στην πατριαρχική  υπηρεσία στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στα πλαίσια του πολυετούς προγράμματος του ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα  για την ειρήνη της Ιερουσαλήμ.

Το σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι η διενέργεια μεγάλης προσευχής για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους που ανέβαλε η ρωσική αντιπροσωπεία και ο πατριάρχης της Ιερουσαλήμ.

Στην ρωσική εκκλησιαστική ιστορία η αφή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια ειδικής λειτουργίας, αποτελεί ένα ξεχωριστό και άκρως σπουδαίο κεφάλαιο.  υπηρεσίας.

Ο Ρώσος μοναχός Ντάνιελ περιέγραψε για πρώτη φορά το γεγονός καθώς έκανε προσκύνημα στους Αγίους Τόπους στις αρχές του 12ου αιώνα, πιστοποιώντας το διαχρονικό θαύμα των ουρανών και του ίδιου του Ιησού Χριστού, ο οποίος «υπενθυμίζει» σε πιστούς και μη ότι υπάρχει και θα υπάρχει στον αιώνα των αιώνων .

Υπενθυμίζουμε το 2015 είχε καταγραφεί  και ένα τρομερό θαύμα από τα πολλά στον Πανάγιο Τάφο, όταν δεκάδες  πύρινοι σταυροί εμφανίστηκαν πάνω από τις αναμμένες λαμπάδες των πιστών στην  τελετή αφής  του Αγίου Φωτός .

Προέκταση στις  αναμμένες λαμπάδες ήταν  πύρινοι φωτεινοί σταυροί, οι οποίοι βγαίνουν μέσα από τις φλόγες των λαμπάδων και είχαν  ύψος 1-2  μέτρα.

Τα θαύματα του Αγίου Φωτός κάθε χρόνο είναι πολλά και πολλοί πιστοί βιώνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, φέτος όμως εκτιμάται  σύμφωνα με πληροφορίες ότι η ορθοδοξία θα βιώσει μια νέα παγκόσμια αναλαμπή μέσα από τους διωγμούς , τους θανάτους και την προσπάθεια επέλασης του Ισλάμ.

Μια κοινή φωνή όλων των πιστών ορθοδόξων χριστιανών , από τους  χαμηλόβαθμους και υψηλόβαθμους Ιερείς κατά της νέας εισβολής των αλλόθρησκων Σαρακηνών όπως τους ονόμαζαν  οι Βυζαντινοί, θα  είναι η κύρια μέριμνα ΟΛΩΝ των ορθόδοξων πατριαρχείων πρώτα και μετά όλα τα υπόλοιπα .

Αυτό που κινδυνεύει πρωτίστως είναι το « ορθόδοξο ποίμνιο» όχι μόνο στην Μέση Ανατολή αλλά και στις χώρες του πρώην  ανατολικού μπλοκ, την Ελλάδα, την βασανισμένη Ουκρανία από την δράση της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει να αλλοιώσει τα πάντα .

Υπενθυμίζουμε ότι τρομερή έκθεση της CIA  από το 2015 αναφέρει  ξεκάθαρα για αναβίωση της  βαλκανικής συμμαχίας  του 1912-13. Μέσα μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων» της αμερικανικής υπηρεσίας σε συνδυασμό με την υπό διαμόρφωση κατάσταση, η θρησκεία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

 

Η αναβίωση των «συμμάχων»  των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία. Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης  της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

Σε αυτήν την έκθεση αναφέρεται  ειδικά για την Ελλάδα και την κόντρα της με την ΠΓΔΜ σχετικά με την  ονομασία , ότι η  κοινή ορθόδοξη θρησκεία θα «συγκολλήσει» τα απαραίτητα «κομμάτια» από τις δύο χώρες,  παραβλέποντας έστω και  για λίγο την σοβαρή διαφωνία μπροστά στον κοινό κίνδυνο που ονομάζεται «Μεγάλη Αλβανία»,  από την οποία κινδυνεύουν όλοι.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό για την Σερβία, την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ η   δημιουργία ενός «Ορθοδόξου τόξου», το οποίο θα έχει  ως «βέλος» του  την ρωσική ομοσπονδία .

Η ορθόδοξη θρησκεία αποτελεί λοιπόν την » συγκολλητική κόλλα» που ενώνει λαούς ολόκληρους  για την αντιμετώπιση του κοινού κινδύνου.

Σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι Sitel ,   Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία, πΓΔΜ θα αναβιώσουν το «Ορθόδοξο τόξο»,  κατά  του σχεδίου των ΗΠΑ και της Τουρκίας που αφορά την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιλαμβάνει εδαφικά  κομμάτια  της ΠΓΔΜ (Δυτικό τμήμα) , της Ελλάδος( Ήπειρος). του Μαυροβουνίου,  του Κοσόβου και της νότιας Σερβίας ( Πρέσεβο).

Σκοπιανοί αναλυτές  τόνισαν ότι, εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν (που συνεχίζουν) την πολιτική της πλήρους στήριξης προς τους Αλβανούς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κουμάνοβο,  και η ΕΕ ( Γερμανία)  εξακολουθεί να «σιωπά» σχετικά με το σχέδιο της δημιουργίας της αποκαλούμενης « Μεγάλης Αλβανίας», αυτό θα  οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναβίωση της ορθόδοξης ένωσης μεταξύ της Σερβίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ , καθώς και  σε έναν τρίτο βαλκανικό πόλεμο.

Επίσης δεκάδες ινστιτούτα , οργανισμοί και πολλοί άλλοι επιστήμονες διαβλέπουν ότι οι επόμενοι πόλεμοι θα είναι θρησκευτικοί, και αυτό προμηνύει μίσος και μεγάλο αριθμό θυμάτων .

Οι μουσουλμάνοι θέλουν να κατακτήσουν την Ευρώπη  και εφευρίσκοντας προφάσεις, και ανασύροντας  «‘σταυροφόρους» από την ιστορία, δικαιολογούν την μαζικότερη εισβολή αλλόθρησκων στην γηραιά ήπειρο που έγινε μετά από 1400 χρόνια.

Οι περισσότεροι  λαοί  στα Βαλκάνια θα συσπειρωθούν γύρω από την ορθοδοξία  , ( λίγοι στο καθολικισμό) ,  για να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα. Αυτό το βλέπουμε κάθε ημέρα . Για αυτό και η ΝΤΠ έχει στοχεύσει εδώ και πολλά χρόνια την ορθοδοξία στην περιοχή μας .

Τζιχαντσιστές, νεοαταξίτες, παγκόσμιοι ηγέτες, «τρομοκράτες», πολιτικοί, τραπεζίτες, διεθνείς « υποτίθεται» οργανισμοί, έχουν …όλοι τους στο στόχαστρο την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και μόνο αυτή που τους « καίει», το γιατί θα πρέπει να το αναρωτηθούν όλοι μα όλοι όπου και να ευρίσκονται .

 

 

 • «….Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος…..Αΰτω ή δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνω, αμήν.¨»

 • Θεσσαλονικιός

  Καλησπέρα παίδες. Χριστός Ανέστη !!!

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Αληθώς Θεσσαλονικιέ … έσκασες ή κράτησες στεγανά & γι αύριο ?

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   αληθώς!

 • paylos

  απο χιλιαδες χρονια πισω ολοι οι πολεμοι γινονται αναμεσα σε πολιτισμους και θρησκειες. ετσι κατασκευαστηκε το συστημα για μειωση πληθησμου. ξυπναται. γιαυτο εχουν τοσο μεγαλες αντιθεσεις στα πιστευω οι θρησκειες μεταξυ τους και τοσο φανατισμο. ολα μουφα.

 • Ή προδοσία ξεκινάει μέσα απο τους δήθεν Ορθόδοξους!!
  .-

 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ Δ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ Γ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΟ FILIOQUE! KAI ΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΟΠΙΝΟΙ ΠΑΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ FILIOQUE KAI O ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΤΟΣ;
  ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 461

 • ιωαννης

  hurensohn…ετσι

Τελευταία άρθρα

Το ελληνικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream-Ποιος αγωγός ;

3:42 μμ


"Τα μαζεύει" ο Αμερικανός ΥΠΑΜ: «Δεν θα βγούμε εκτός ελέγχου με την Συρία ερχόμενοι σε πόλεμο με τη Ρωσία»

3:42 μμ


"Gazprom": H Ελλάδα αύξησε τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία κατά 20,6% " - Στα σκαριά είναι ξανά ο αγωγός South Stream

3:42 μμ


62
Χιλιάδες Κινέζοι Ουιγούροι στην Συρία ελέω Ερντογάν εγείρουν το Πεκίνο που ετοιμάζεται για δράση – Δυναμιτίζονται οι σχέσεις Κίνας-Τουρκίας (βίντεο)

3:42 μμ


Ο Κυβερνήτης της Κριμαίας ζήτησε η Ρωσία να έχει Ορθόδοξη μοναρχία: "Έχουμε το δικό μας παραδοσιακό ρωσικό σύστημα διακυβέρνησης αυτό των ορθόδοξων πνευματικών αξιών"

3:42 μμ


Η Μάχη των Οχυρών ήταν η πρώτη μάχη της Γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα-«Τα οχυρά δεν παραδίνονται αλλά καταλαμβάνονται»

3:42 μμ


1
Ιρανικός τύπος : Η Τουρκία θα εποικίσει και θα προσαρτήσει την βόρεια Συρία όπως έχει κάνει με την «Βόρεια Κύπρο»

3:42 μμ


180
Nέες πολεμικές δηλώσεις Ερντογάν για Κύπρο, Αιγαίο και Συρία: «Η κατάκτηση είναι επικείμενη με την βοήθεια του Αλλάχ»

3:42 μμ


1
N.Τραμπ: «Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι παμπόνηρος»

3:42 μμ


2
Χριστοδουλάκης: «Η κυβέρνηση μπορούσε να είχε αποφύγει την πώληση μονάδων της ΔΕΗ»

3:42 μμ


Δημοφιλή άρθρα

323
Τα άκρως απόρρητα αρχεία του Μακαριστού Πατριάρχη της Σερβίας, Παύλου: Τι αναφέρει για την τελική αναμέτρηση και την κατανομή των εδαφών - Ο Βαλκανικός πόλεμος και ο ερχομός του "Μόσκοβου"

Πολλοί κληρικοί και μοναχοί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την ζωή του μακαριστού  Σέρβου Πατριάρχη Παύλου. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι


303
Yποβρύχιες μάχες Ρωσίας-Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα: Θρίλερ με το ρωσικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου που βύθισαν οι Τούρκοι... Δεν είναι αιτία της σύγκρουσης η ομίχλη λένε οι Ρώσοι - Τι μετέφερε και τι είχε καταγράψει

«Δουλειά» έπιασαν με διπλοβάρδιες οι Τούρκοι της ΜΙΤ στο ρωσικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου που φέρεται να έπεσε «θύμα» "απροσεξίας" του


391
Σφοδρές συγκρούσεις σε Σερβία και Σκόπια: Μαίνεται ανελέητος πόλεμος MI6, CIA, BND, Aλβανών, Κροατών, Σέρβων και Ρώσων!

Πάντα πίσω από τέτοιες ανώμαλες και επικίνδυνες καταστάσεις, όπως οι  αλυτρωτικού χαρακτήρα κινήσεις των Αλβανών στα Βαλκάνια με την προσπάθεια


Πιο σχολιασμένα άρθρα

391
EKTAKTO: Παραστρατιωτικές δυνάμεις του περιβόητου Σέρβου «Αρκάν» μπήκαν στα Σκόπια – Απίστευτη εξέλιξη, ο φόβος και ο τρόμος των Αλβανών UCKάδων δήλωσε παρών – Περιμένουμε ενισχύσεις από Ρωσία και Ελλάδα λένε οι Σέρβοι!

Του Βασίλη Καπούλα Πάμε για πολύ σοβαρές άκρως πολεμικές εξελίξεις τις επόμενες 48 ώρες καθώς αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν  την μετακίνηση

30 Απριλίου 2017 12:05 πμ


391
Ηχούν οι σειρήνες πολέμου στη Κίνα – Εγκαταστάθηκε το THAAD και απέπλευσε το USS Michigan – Σε θέσεις μάχης η αμερικανική αρμάδα – Προειδοποιεί πρέσβης των ΗΠΑ: «Μια πυραυλική επίθεση στην Β.Κορέα θα εξαφάνιζε τα πάντα από προσώπου γης» – Δείτε βίντεο

Του Βασίλη Καπούλα Ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στην κινεζική πόλη Shenyang η οποία συνορεύει με την Βόρεια Κορέα δείχνοντας

30 Απριλίου 2017 4:19 μμ


391
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Βγήκαν σερβικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις με κατεύθυνση Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια- Έρχεται μεγάλο μακελειό – Σερβία: «Oι Αλβανοί πιστεύουν πως κάποιος φιλεύσπλαχνος άγγελος θα τους προστατεύσει»

Του Βασίλη Καπούλα Η Σερβία μεταφέρει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια

29 Απριλίου 2017 9:44 μμ